A módszer, mellyel gond nélkül tisztítható a sajtreszelő

Napi Tippünk segítségével garantáltan bosszankodástól mentes lesz a sajtreszelő tisztítása.

Mindegy, hogy egy isteni bolognait, valamilyen csőben sült zöldséget vagy csak egy egyszerű melegszendvicset készítünk, sajtra biztosan szükségünk lesz. Manapság a sajt olyasmi, ami egyik konyhából sem hiányozhat – ez különösen igaz, mióta a vegán változatok is elterjedtek. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a sajt egy szuper hozzávaló, ami rengeteg módon felhasználható és számtalan fajtában elérhető. A gond csak akkor kezdődik vele, amikor le kell reszelnünk.

A módszer, mellyel gond nélkül tisztítható a sajtreszelő

Sokan már magát a reszelés folyamatát sem szeretik, hiszen igen problémás tud lenni, különösen, ha egy lágyabb típusról van szó. Éppen ezért egyre többen választják az előre lereszelt változatot – amiben egyébként több mesterséges adalékanyag is van, ami megakadályozza, hogy a reszelék összeálljon. Így, ha mi azok közé tartozunk, akik szeretik a frissen szerelt sajtot, bizony nekünk is gyakorta nekik kell esnünk a reszelő fogai közé akadt, rászáradt maradványok eltávolításának.

Ennek megkönnyítésére osztott meg egy szuper tippet Barbara Costello, akinek számos szakácskönyve megjelent már, és mind Instagramon, mind TikTokon milliók követik. Ezúttal a TikTok-oldalán osztotta meg a tanácsot, ami forradalmasíthatja a sajtreszelők tisztítását.

@brunchwithbabs Kick off the holiday season with the perfect holiday appetizer. Cranberry Gouda Pull Apart Bread featuring @Roth Cheese Gouda.  #rothpartner ♬ original sound - everyone’s grandmother

Az eljárás ráadásul elképesztően egyszerű: nem kell mást tenni, mint a reszelő külső és belső részét bevonni sütéshez használt olajjal – amihez a legjobb, ha a spray változatot használjuk.

Ez egyrészt könnyebbé teszi a sajt lereszelését, másrészt pedig megakadályozza, hogy a darabok túlzottan ráragadjanak a fém felületre. Egy próbát mindenképpen megér, nemde?!

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket is lesd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek