Kevésbé szakad a réteslap, ha így bánsz vele

Tény, hogy a rétestészta házilag a legfinomabb, készítésére mégis ritkán vesszük rá magunkat, mert irtó macerás. Persze a boltival is akadnak bajok: a mai Napi Tipp keretében ezek egyikét fogjuk orvosolni.

A bolti réteslap gyors megoldást jelenthet akkor, ha valamilyen könnyű édességet szeretnénk készíteni. Persze ez csak addig igaz, amíg a hajszálvékony lapok el nem kezdenek szakadozni a kezünkben. Ilyenkor okolhatjuk a vacak bolti minőséget, a saját ügyetlenségünket és mindent az égvilágon, vagy megfogadhatjuk az alábbi tanácsok egyikét, amelyekkel sokkal kevesebbszer szakad majd el a réteslap.

Kevésbé szakad a réteslap, ha így bánsz vele

Frissen a legjobb

Miután hazavisszük a boltból a réteslapot, megindul az idő játéka, amelynek során egyre idősebb és nehezebben használható lesz a tészta. Sőt, azt is érdemes figyelembe vennünk, hogy a termék mennyi időt töltött el a polcon.

Ha tehetjük, vegyük minél frissebben, és használjuk fel a lehető leghamarabb a réteslapot, ilyenkor kevésbé szakad.

Egyszer használatos

A réteslapok frissessége egészen addig nagyjából megmarad, amíg a csomagolásuk bontatlan. Ezért, miután megezdtük, ne hagyjuk meg a felét, és ne tegyük vissza a hűtőbe, hanem használjuk el az egészet egyszerre.

Ha a recept csak 8 lapot ír 9 helyett, nyugodtan tegyük hozzá a maradék egyet, senkinek nem fog ártani egy extra réteg ropogós tészta.

Takargassuk be

Miután elkezdtünk dolgozni a csomag tartalmával, gondoskodjunk a megfelelő nedvesség biztosításáról: ellenkező esetben ki fognak száradni a lapok (igen, sajnos ilyen rövid idő alatt is), ami bizony szakadáshoz vezethet.

Egy enyhén nedves konyharuha kiváló szolgálatot tehet: ezt terítsük a csupasz lapokra, hogy megmaradjanak. Vigyázzunk, ne legyen vizes a ruha, mert akkor elázhat a tészta.

Ha minden réteslap szakad

Persze nem a világ vége a cikk teljes hosszán keresztül ekézett lapszakadás, csupán egy zavaró tényező, amitől nem lesz olyan szép a készített sütemény. Ezért, ha mégis elszakadna valamelyik réteslap, tegyük azt belülre, és fedjük le alaposan egy egésszel.

Tegyük ugyanezt a teljesen kettészakadt tésztákkal: kerüljenek a belső részre, ahol egyben is maradnak, és csúnyák sem lesznek.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos tanács és tipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek