8 húzni-nyújtani, majd édesen tölteni való házi rétes
Rétest készíteni nem 5 perc, de a végeredményért nagyon megéri a házi változatot választani. Ha mégis csalni szeretnénk, akkor lessük el ebből a 8 receptből legalább a tölteléket!
NosaltyRétest készíteni nem 5 perc, de a végeredményért nagyon megéri a házi változatot választani. Ha mégis csalni szeretnénk, akkor lessük el ebből a 8 receptből legalább a tölteléket!
NosaltyRétest sütni igazi őszi tevékenység: valószínűleg idén sem múlik majd el úgy az évszak, hogy ne készítenénk egy-két-három-tíz rúddal a lemezes-csavaros finomságból. Ha pedig így teszünk, vegyük kölcsön a Napi Tipp alábbi tanácsait az igazán különleges végeredmény érdekében.
Lakos BenedekTény, hogy a rétestészta házilag a legfinomabb, készítésére mégis ritkán vesszük rá magunkat, mert irtó macerás. Persze a boltival is akadnak bajok: a mai Napi Tipp keretében ezek egyikét fogjuk orvosolni.
Lakos BenedekA rétesben az a jó, hogy mivel sok különböző töltelékkel készülhet, ezért egész éves édességnek számít. És mivel ilyen gyakran készítjük, érdemes bombabiztosra menni a készítés közben, nehogy valami rosszul sikerüljön.
Lakos BenedekA rétes lehet sós, lehet édes, készülhet gyorsan vagy nagyon lassan is, töltelékeinek száma szinte végtelen. Nagyon sokszínű ételről van tehát szó, és biztos mindenkinek van egy kedvence. Lássuk, a te csillagjegyed melyikért rajong!
NosaltyA rétesekért télen-nyáron rajongunk, nyáron a meggyes, túrós vagy epres a kedvenc, hidegben jobban esik egy mákos, káposztás vagy almás. Süsd meg valamelyiket!
NosaltyA görög konyháról elsőre a narancs, az olajbogyó, a muszaka vagy a tzatziki jut eszébe legtöbbünknek. Azonban, ha ellátogatunk valamelyik görög nagyvárosba, lesz egy alapanyag, ami lépten-nyomon felbukkan: ez a rétestészta.
Rosanics PetraEljött a rétesek ideje! Készüljön mákból, almából túróból vagy meggybefőttből, ezek a finomságok olyanok, hogy szinte első harapásra visszarepítenek minket a gyerekkorunkba.
NosaltyMeggyes, mákos, almás, tökös-mákos, három ízű palacsintás, sok-sok porcukorral hintve. Melyik jöhet?
NosaltyMagyar filmes gasztrojelenetként általában Szindbád húslevese vagy Bástya elvtárs citromevése jut eszünkbe elsőre. Kivéve, ha láttuk a Veri az ördög a feleségét című szatírát.
Rosanics PetraSokan meg sem mozdulnak a kedvenc fitneszapplikációjuk nélkül. Most viszont úgy tűnik, nem is annyira hasznosak, mint gondoltuk – különösen akkor, ha a motivációról van szó.
Szabó AnnaEzen a hétvégén nem töltünk majd kevés időt a konyhában, mert a rakottasok és a kelt tésztás csigák is igényelnek némi pepecsmelót, de ha kinézünk az ablakon, annyira nem is bánjuk.
NosaltyKlasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
Karácsony táján minden akció duplán számít, ilyenkor ugyanis hatványozódnak a kiadásaink. Ezt meglovagolva a boltok, diszkontláncok hatalmas leárazásokkal várják a vevőket. Ezúttal az ALDI trappistaakciójára figyeltünk fel.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...