A konyhádban tanít meg olaszul főzni ez a nagymama, nem is akárhogy!

Nonna Norina a koronavírus kezdete óta tart főzőkurzusokat az olasz konyha kedvelőinek, alig egy évvel a pandémia kezdete után pedig mi is becsatlakozhatunk tanfolyamaira.

Ki ne akarna otthonába egy falat Olaszországot, főleg most, a lassan egy éve tartó pandémia idején? A koronavírus-járvány ugyan kevés lehetőséget teremt arra, hogy új élményekkel, impulzusokkal gazdagodjunk, aki viszont beéri egy izgalmas és hangulatos internetes kalanddal, annak tökéletes lehet egy olasz nagymama már-már világhírű főzőkurzusa.

Nonna Nerina igazi olasz nagymama, akinek a kisujjában van a főzés, ráadásul egyáltalán nincs lámpaláza a kamera előtt, mondhatnánk, igazi vagány nagyi. A 84 éves mammát unokája, Chiara vette rá pár éve arra, kezdjenek el egy Airbnb Experience program keretein belül főzőkurzusokat tartani hazai és külföldi érdeklődőknek.

A Handmade pasta with grandma nevű program hamar óriási hírnévre tett szert, a külföldi média is felkapta a Róma melletti Palombara Sabina-ban élő nagymamát, a főzőkurzusok pedig annyi embert megmozgattak, hogy a kis falu polgármestere még az évek óta zárva tartó kastélyt is megnyitotta a turisták előtt.

Bár a programnak óriási sikere volt, és olasz nagymamák tucatja csatlakozott további előadónak a tanfolyamhoz, a koronavírus Olaszországban mindenkit arra késztetett, zárkózzon be otthonába. Nerina unokájának fejében ekkor született meg az ötlet, hogy csináljanak online főzőkurzust, ez ugyanis nemcsak biztonságosabb, de még több emberhez is el lehet vele jutni szerte a világban.

A Handmade pasta with grandma esemény neve ideiglenesen Nonna Live lett, az online főzőkurzusokra pedig folyamatosan lehet jelentkezni nem éppen olcsó, alkalmanként 68 dolláros áron.

Amit viszont ezért a pénzért kapsz, az nem egy egyszerű Youtube-os tutorialvideó...

...a nagymama élő adásban mutatja meg mindenkinek, hogyan kell tésztát gyúrni, szószt készíteni, ha pedig előjegyzed magad az órájára, még saját bevásárlólistát is kapsz, amellyel elindulhatsz beszerezni az alapanyagokat.

A tanfolyamokon csupa házias étel készül egyszerű, bárhol beszerezhető alapanyagokból, jelenleg klasszikus lasagnét, parmezános-sütőtökös gnocchit, pisztáciapesztós cavatellit, spenótos-ricottás raviolit vagy éppen tiramisut készíthetünk az életigenlő olasz nagyikkal.

A Nonna Live óriási népszerűségnek örvend világszerte, ezt mi sem mutatja jobban annál, mennyire professzionális keretek között lehet jelentkezni egy-egy kurzusra. A bevételek egy részét gyermekétkeztetési alapítványok kapják, ráadásul az olasz nyelvtől sem kell nagyon tartani, a nagyi unokája mindenkinek segít az angol fordításban.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a főzős tartalmak is érdekelhetnek:

Forrásaink voltak.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.