Készítsd el Jamie Oliver kenyerét, amihez csak 3 összetevő kell!

Jamie Oliver híres könnyű, kevés összetevős, mégis ízletes ételeiről. Ezúttal nagyon egyszerű, és még annál is finomabb kenyerének receptjét mutatjuk be nektek.

Víz, liszt és száraz élesztő - mindössze ennyi szükséges ahhoz a tökéletes kenyérhez, amit Jamie Olivertől lestünk el. Ha eddig azt hitted, a kenyérsütés nehéz és fárasztó dolog, ami sok erőt és gyakorlást igényel, jó hírünk, hogy ezzel a recepttel nem tudsz mellélőni!

Puha, omlós tésztájú kenyér, ráadásul alig kell hozzá valami!

Az alapanyagok tekintetében olyan egyszerű a dolgunk, hogy jobb esetben még a boltba sem kell elmenni bevásárolni. A kenyérhez csak 650 ml vízre, egy kiló kenyérlisztre és egy tasak száraz élesztőre van szükségünk.

Vegyünk elő egy tálat, ebbe öntsük a 650 ml vizet. A víz legyen langyos, szórjuk bele az élesztőt, majd várjunk, amíg meg nem jelennek benne a buborékok. Ha ez bekövetkezik, a vízhez önthetjük a liszt nagy részét. Mehet bele egy csipet só, majd az egészet keverjük el egy villával. Öntsük hozzá a maradék lisztet, és kézzel gyúrjuk össze a kenyér tésztáját. Ha nagyon ragad, a kezünket lisztezzük be, és így szedjük le a tál oldaláról az odatapadt tésztát.

Egy lisztezett, sík felületen gyúrjuk össze a tésztát, formázzunk belőle cipót, majd legalább egy, de inkább másfél órát hagyjuk pihenni. Ha letelt az idő, felezzük el a kenyértésztát, vágjunk a tetejére egy keresztet, majd süssük sütőben 180°C-on 35 -45 percig, ellenőrizzük tűpróbával.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek