Mutatjuk, hogy készül a tepsis fetás-paradicsomos pasta, amiért most az egész világ rajong...és mi is!

Pár hete villámgyors sebességgel terjed az interneten a 'feta pasta' receptje, ami - mint azt hamarosan meglátjátok - egy elképesztően egyszerű, gyors és fenomenális ízvilággal rendelkező étel.

Nagyon egyszerű, nagyon mediterrán, és nagyon finom - nagyjából ezzel a három jelzővel lehetne illetni a feta pasta-t, ami alig pár hét leforgása alatt lett annyira népszerű étel az egész világon, hogy egyes információk szerint Finnországban egyszerűen elfogyott a boltok polcairól a fetasajt, annyian akarták kipróbálni a TikTok videómegosztón megjelent receptet.

A feta pasta könnyed, jó alapanyagokból elképesztően egyszerű eljárással készül, és egy kezdő szakácsnak sem nehéz vele 20 perc alatt maradandó ízélményt alkotni. Nem kell hozzá más, csak némi paradicsom (koktélpariból a legjobb), egy egész darab fetasajt, fokhagyma, némi olívaolaj, zöldfűszerek és a későbbiekben egy nagy adag frissen főtt penne.

Hogyan készül?

Az eredeti TikTok-videóhoz hasonlóan első lépésként vegyünk elő egy kisebb sütőtálat, tepsit vagy jénait. Borítsunk a tálba nagyjából 30 dkg koktélparadicsomot, öntsünk rá egy kevés olívaolajat, szórjuk meg oregánóval, sóval és borssal, valamint három gerezd finomra aprított fokhagymával, majd jól keverjük össze.

A tál közepére készítsünk egy lyukat, ide helyezzük be a fetasajtot, amit locsoljunk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy kis oregánóval is. Ezután a tál mehet az előmelegített 200°C-os sütőbe 35-40 percre.

Csak lazán helyezd a tálra a legfőbb alapanyagokat, és fűszerezd őket ízlés szerint – A teljes receptért kattints a képre!

Míg sül a feta, a tésztát főzzük meg, és öblítsük le egy picit, viszont hagyjunk a biztonság kedvéért egy pohárnyit a főzővízből. Összeállításig tegyük félre.
Az elkészült sült fetát óvatosan vegyük ki a sütőből, szórjuk meg apróra vágott friss bazsalikommal, és még melegen keverjük össze a tál tartalmát. Borítsuk hozzá a kifőtt tésztát, majd jó alaposan keverjük össze, hogy mindent bevonjon az isteni szósz.

Ha kivetted a sütőből a sült fetás paradicsomot, nincs más dolgod, csak jól összeforgatni a pennével – A teljes receptért katt a képre!


Ha szükséges, (esetleg nem elég szaftos), adjunk hozzá még egy kevés tésztafőzővizet.
Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikommal és/vagy reszelt parmezánnal.

Tátva marad a szád, hogy lehet egy ilyen egyszerű recept ennyire jó – A teljes receptért kattints a képre!

Ugye milyen egyszerű? Ehhez a gyors mediterrán ebédhez szinte alig kell valami, ráadásul még egy nehezebb munkanap után is pillanatok alatt elkészítheted. Mi azt ajánljuk, hogy először is kóstold meg, mennyire sós a fetasajt, így könnyebben el tudod majd dönteni, mennyi fűszerre lesz majd szükséged a főzés során.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...