Köretek a karácsonyi sült mellé

A karácsonyi vacsora mellé általában burgonyát vagy lilakáposztát kínálunk, illetve ezek különféle variációit. Miért ne használnánk ki a sütőtök- és céklaszezont is?

Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával recept

A változatos sütőtök

Már többször írtunk itt a NoSaltyn az áldott jó sütőtökről, ami filléres hozzávaló a hideg hónapokban, és egészen januárig biztosan gyönyörködhetünk a színében és az ízében is. Megsütve vagy pürének nemcsak a kisbabák egyik kedvenc csemegéje, de finom fűszerezéssel sült csirke, pulyka és kacsa mellé is nyugodt szívvel kínálhatjuk! Ha valakinek sok lenne önmagában a jóból, keverje össze burgonyával.

Variációk céklára

A káposztasaláta sok lehetőséget rejt magában azon túl is, hogy savanyúságként esszük - nagyszerű barátságot ápol a sültekkel is. A harsogóan szép színű céklát is sokan hanyagoljuk, pedig hihetetlenül egészséges és nagyon finom köretként elkészítve – nem utolsó szempont, hogy szintén nagyon olcsó. Sültekhez vagy halhoz is remekül passzol.

Zöldségek egy kis csavarral

A csicsóka, ami a krumpli egészséges alternatívája, alacsony kalóriatartalmával sokak kedvence, még cukorbetegek is fogyaszthatják (tény, hogy leginkább a piacon juthatunk hozzá), de nagyjából egész télen kapható. Méltatlanul hanyagoljuk a polentát is, pedig a kukoricalisztből készülő finomságok sok ételhez passzolnak. A zöldborsó és ceruzabab is szuper alternatívák krumpli helyett. S ha már itt tartunk, nem felejthetjük ki a quinoát, ami a látszattal ellentétben nem gabona, hanem egy igen magas ásványianyag-tartalmú apró magvacska, a rizs hibátlan helyettesítője!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Rendszeresen olvasom és inspirálódom az oldal receptjeib?l. Szerintem a sütés-f?zés egy igazi "alkotói" tevékenység. De ami nagyon bosszant az az, hogy a mértékegységekkel nem igazán vannak tisztában a "szakácsaink". Hogyan kellene kimérnem a gundel palacsinta tésztájához a 8 ml ásványvizet? Pipettával? Még szerencse, hogy zárójelben fel van tüntetve a 3/4 csésze. Engem nem zavar, mert van már "némi" tapasztalatom. De mit csinál majd egy kezd? szakács? Nem akarok szarkasztikus lenni és nem akarok senkit sérteni. Ha ezt tettem volna, ezennel bocsánatot kérek.:-) Egyébként a receptjeid szuperek!!!

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.