Mártózz meg a jóban! Kenhető villámvacsik

Nincs mindig idő főzni, ilyenkor jönnek a hideg vacsorák. A bolti felvágottak és kész krémek helyett azonban készítsünk sajátot! Finom, olcsó, és garantáltan egészséges!

"Na, ma biztos nem lesz időm főzni!" Hányszor futunk be így felvágottért, sajtért a legközelebbi boltba? Nincs is ezzel semmi baj, nem lehet minden nap ünnep, és az sem árt, ha a kiscsalád megtanulja, hogy a főtt étel nem automatikus. És az sem baj, ha mi ráébredünk, a villámvásásrlásnál mennyivel olcsóbban, gyorsabban, és egészségesebben tudunk vacsorát varázsolni az asztalra. És a meghittség így sincs kizárva, csak épp spórolunk egy órát, amit tölthetünk lecke ellenőrzével, meséléssel, párunkkal, vagy uram bocsá' magunkban egy kád forró vízben.

Őszi vitaminbombák >>

Izsópos kenegető

A hétvégén bővítettem a fűszernövény kertem egy kis izsóp bokorral. Eddig még sosem használtam, most próbálgatom, hogy miben érvényesül az íze, mihez illik. További receptek ...

Humusz 3.

Nyáron, amikor még a tűzhely gondolatától is öt fokkal melegebb lesz a konyhában, igazán finom vacsora lehet a hummusz, vagyis a csicseriborsó krém. Vásároljunk hozzá konzerv csicserit, ...

Egészséges, gyors vacsorák >>

Ha a család húsevő, felvágott helyett készítsünk húsos kenegetőket: csirkehúsból, májból, tepertőből pik-pakk összedobjuk őket. Egyben tökéletes alkalom arra, hogy a hétvégi sülthús maradékokat felszámoljuk! A körözött klasszikus kedvenc, gyakorlatilag bármivel dúsíthatjuk, és ugyanez a helyzet a legtöbb zöldséggel: karfiolból, sárgarpából, padlizsánból, cukkiniből, olívabogyóból isteni kencéket készíthetünk. Kész ömlesztett sajtok helyett készítsünk mi sajtkrémet lágyabb sajtokból, mint a feta vagy camembert. Adjunk hozzá friss fűszereket, vagy magvakat, és garantáltan senkinek nem lesz egy rossz szava sem! Ha nagyon hónap vége van, készítsünk tojáskrémet: nosztalgikus ízét mindenki imádja!

Még több villámgyors kenegető itt >>

Kolbászkrém

Sokszor unjuk már a boltban vásárolt felvágottakat, ilyenkor nagyon jól jön egy kis változatosságként beiktatni egy-két házi- készítésű szendvicshez való krémet, mint pl. ez a ...

Tojáskrém

Gyermekkorom régi kedvence. Minden hétvégén azzal nyúztam az Anyukámat, hogy tojáskrémet készítsen reggelire. Szegény ráunt egyhamar a tojáskrém mániámra és inkább megtanította, ...

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Legújabb receptek

Sütőben sütött currys irdalt hekk

Ha finom, ropogós hekket szeretnénk, akkor ez az étel remek választás. Nem kell olajban megsütni, hisz így is épp olyan nyálcsorgató sült halat kapunk.... :-))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...