hozzászólások

leírás

A camembert az azonos nevű normandiai faluról elnevezett, világhírű lágy sajt. Zsírtartalma 45-50 %-os. Eredetileg nyers tehéntejből készül, és fadobozban hozzák forgalomba. 11 cm átmérőjű, 3 cm magas korong. Fehér nemespenész borítja, súlya 250 gramm. Egy darab elkészítéséhez 2 liter tej szükséges.
Színe, érettségi foka szerint, a világostól az aranysárgáig változik.
A Camembert erős ízvilággal, egyszerre fás és gyümölcsös jegyekkel, és az érlelési folyamat előrehaladtával egyre krémesebb és lágyabb állaggal bír.
Fogyasztható roston és panírozva, valamint húsokra és zöldségekre sütve.
A sajt, a legenda szerint, Marie Fontaine-Harelnek, a normandiai Camembert faluból származó asszonynak köszönheti létezését.
Egy Brie-ből, Párizs környékéről, származó pap nála talált menedéket a Francia Forradalom idején, és hálából beavatta őt a sajtkészítés titkaiba.
1890-ben kezdték el a sajt kerek fadobozokba történő csomagolását.
Napjainkban a világ más országaiban is készítik, mivel önmagában a "Camembert" elnevezés nincs levédve.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

Camembert sajt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!