Őszi vitaminbombák

Megérkeztek az ősz legfinomabb csemegéi, már kapunk diót, szőlőt, almát. S hogy ne csak önmagukban vagy süteményben fogyasszuk őket, próbáljuk ki a sajttálakat!

Nem kétséges, hogy a sajt és a gyümölcsök párosítása ősszel nyer igazán értelmet, amikor rengeteg dióval, szőlővel, ropogós almával tálalhatjuk a kalciumforrásokat. Ha a füge mellett voksolunk, házasítsuk kecskesajttal, így az ízek finom harmóniába olvadnak össze. Szőlővel a camambert, almával a keményebb sajtokat hozhatjuk össze, az ementáli, a cheddar ide tartoznak, de a félkemény típusok is bátran variálhatóak a sajttálakon: gouda, trappista, edami, óvári.

Tankolj fel paradicsomból!

Fűszerezd meg az ételed!

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!