Lélekmelengető fogások hideg ellen

Február végére csak megérkezett a tél, hozott bőven hideget és havat is. Ilyenkor nemcsak meleg ruhákkal, hanem ételekkel is érdemes védekezni.

Ilyenkor leginkább valami jó meleg ételre vágyunk, talán egy kicsit csípősre is, hogy elfeledtesse velünk a kint uralkodó hideget. Jöhetnek

  • a tartalmas, akár fő fogásként is kiválóan működő levesek, az egytálak, a nehezebb főzelékek, akár lencséből is, ha túltettük már magunkat a szilveszteri adagon.
  • Piték: húsosak, gyümölcsösek, vagy akár zöldségesek is. Frissen, forrón, egyenesen a sütőből.
  • A csokoládé is jó barátunk ilyenkor (is), legyen az akár egy kocka étcsokoládé vacsora után, vagy egy bögrényi, ha melegségre vágyunk.
  • A vitaminról se feledkezzünk el - egy turmixot összedobni narancsból, almából, kiwiből nem nagy dolog, bátran indítsuk egy jó pohárral a napot.
  • A tea sem maradhat ki, érdemes kipróbálni a gyömbéres-citromosat, ha még nem tettük, természetesen nem filterből.

Ebben az időben én még a diétát sem tudom tartani, engednem kell a hideg idő követelésének, és finom, tartalmas fogásokkal feldobnom a napot.

Julia Child francia hagymalevese

Leves

Csípős

Thai chilis csirkemell

Pite

Csokoládé

Lélekmelegítő forró csoki

Vitamin

Tea

Ti milyen ételekkel védekeztek a hideg ellen?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!