Laktató finomságok téli reggelekre

A héten már elmondtuk, hogy reggelizni bizony kell, de most abban is segítünk, hogy mit készítsünk, mit süssünk a ránk váró hideg téli reggeleken.

"Rohanok, korán keltem, nemvagyokéhes, én reggel nem tudok enni, épp, hogy csak a kávéra vagy teára van időm, na, meg fogat mosni..." Ismerősen hangzik, ugye?! A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, mint ahogy azt dietetikusunk, Bodon Judit Nincs kifogás, mától reggelizz! című cikkéből is megtudhatjuk, amiben Judit tanácsokat ad a hétköznapi, változatos, egyben egészséges és legfőképpen tápláló reggelikre. Mi most néhány recept-tippet adnánk arra, hogy mit készítsetek a jobb, egészségesebb reggelekért, amik különösen fontosak a téli időszakban.

Reform teljes kiőrlésű élesztőmentes kenyér

Az alapok

A kenyeret, kiflit és egyéb pékárút érdemes otthon is készíteni, ha időnk és energiánk engedi. Próbáljuk ki az egészségesebb kenyereket is, mert érdemes, hiszen attól még, hogy nem fehér, legalább annyira finom lehet.

A feltétek

A felvágottak, sajtok mellett a krémekről se feledkezzünk meg. Ha magunk készítjük őket, biztosak lehetünk abban, hogy csak a szükséges, és a lehető legjobb alapanyagok kerülnek bele. Ezek a kencék pofon egyszerűek, és legtöbbször csak egy kicsivel több idő összedobni őket, mint leemelni a készterméket a polcról vagy a hűtőpultról.

Joghurt-müzli-gyümölcs trió

Biztosan furcsán hangzik, de nálam még a legtutibb francia péksüteményeket is sokszor kiüti ez a hármas. Natúr joghurt, friss gyümölcs mindig lapul a hűtőmben, és a müzli készletek is mindig feltöltve várnak. Friss, laktató, és nem utolsó sorban még ebben a cudar téli időszakban is képes becsempészni a nyarat a reggeleimbe.

Ütős szendvicsek

Néha azért jó elszállni és ütős ízkombinációkat összehozni akár egy szelet kenyér tetején is. Csodát művelni a konyhában szinte mindenből lehet, még a legegyszerűbb fogásokból is.

Álom reggelik

Áfonyás bagel

Bűnözni nem csak hogy lehet, de néha kell is! Csak magamat tudom ismételni, oda kell figyeljünk az étkezésre, de nem szabad lemondanunk a finomságokról sem. Arany középút, igaz? Én pedig tovább reménykedem abban, hogy egy szép napon igazi francia pékség és cukrászda nyílik majd a ház aljában...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!