Nincs kifogás, mától reggelizz!

Rohanok, korán keltem, „nemvagyokéhes", én reggel nem tudok enni, épp, hogy csak a kávéra vagy teára van időm, na, meg fogat mosni... Mindig van kifogásunk reggeli helyett.

Sajtos muffin recept

Ahogy a szólás is mondja, úgy reggelizz, mint egy király. Mondjuk, nem tudom, hogy anno a királyok hogyan reggeliztek, de valószínűleg nyugiban, lassan, kisujjukat sem mozdítva. Ha ezt ma nem is tudjuk megtenni, azzal legyünk tisztában, hogy a reggeli étkezés mennyire fontos. Energiabevitelünk tekintetében ilyenkor kellene elfogyasztanunk a napi energiaszükségletünk negyedét. Szerintem a reggeli, főleg a hétköznapi, legyen egyszerű, változatos, és lehetőleg minden tápanyag képviseltesse magát.

A reggeli megfelelő energiaszinthez szükségünk van a szénhidrátokra. Készítsük szendvicsünket teljes kiőrlésű kenyérből, kifliből,tegyünk bele szeletelt salátalevelet, retket, paprikát, kígyóuborkát, reszeljünk bele répát. Az se baj, ha a szendvicsünk tőlük lesz jó púpos.

Válasszunk zsírszegény felvágottat, szeleteljük a sajtot vékonyan, ne terheljük meg szervezetünket feleslegesen a nap elején. Az otthon készített, jól eltarthatóhideg sültek, pulykából, sovány sertéscombból kiválóan kiegészíthetik szendvicsünket. Ha nem kívánjuk reggel a szendvicset, dobjunk össze magunknak egy müzlikeveréket, áztassuk tejbe vagy joghurtba, turbózzuk fel friss vagy aszalt gyümölcsökkel.

Pikáns avokádókrém recept

Krémes, egészséges tejes vagy joghurtos gyümölcsturmixunkat pillanatok alatt elkészíthetjük, de ha csak friss vitaminbombára vágyunk, préseljünk friss narancs- vagy almalevet, turmixoljuk össze banánnal, körtével, kevés fahéjjal, gyömbérrel. Ezeket az italokat szerintem még édesíteni sem érdemes, élvezzük a gyümölcsök üdítő ízét.

Hétvégén aztán mehet a kényeztetés, mindenkinek habitusa szerint – jöhetnek a finom és különleges omlettek, ráérős péksütemények.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!