Kuszkusz - egyszerű és egészséges!

Változatosan, gyorsan elkészíthető, és egészséges is. Kell ennél több?

A kuszkusz a közel-keleti konyhából származó alapanyag. Durumbúzadarából készül, keleti élelmiszer-, bio- vagy egészségboltokban és szerencsére egyre több hétköznapi üzletben is kapható.

Egészségünk szempontjából a durumbúzának van jelentősége, hiszen ennek kémiai szerkezete a benne található szénhidrátok lassabb felszívódását eredményezi, így a kuszkusznak egyértelműen helye van a kiegyensúlyozott, a testsúlycsökkentő és akár a cukorbeteg étrendben is. A mennyiségre persze ekkor is figyelni kell, hiszen kalória- és szénhidráttartalma nem marad el más gabonaipari alapanyagok (pl. lisztek, tésztafélék) hasonló adataitól.

Olvasd el!

Durumbúza - ez kell nekem!

Másik nagy előnye szerintem, hogy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető - legalábbis a hazánkban vásárolható, részben előfőzött változata. Nem kell hozzá más, csak kétszeres mennyiségű forró víz, amivel leöntjük a kuszkuszt, és lezárva 5-10 percig békén hagyjuk. Ennyi.

Tetszőlegesen ízesíthetjük, fűszerezhetjük, léteznek édes ízvilágú kuszkuszételek is. Használhatjuk a rizs alternatívájaként is: levesbetétnek, köretnek, töltött/rakott zöldségekhez, salátákhoz - tényleg csak a fantáziánkra van bízva.

Ha még nem ettetek kuszkuszt, mindenképpen próbáljátok ki - kezdhetitek például az alábbi ételek valamelyikével!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...