Így alakítsd kicsattanóan tavaszivá a krumplisalátád

Ha van egy olyan köret, amit egész évben szívesen készítünk, az valószínűleg a krumplisaláta lesz. Ez pedig lehetőséget is ad arra, hogy az évszakok váltakozásával a salátánkat is alakítsuk: jöjjön most a friss, tavaszi verzió!

Megszokott ételeinket érdemes néhanapján felpezsdíteni kicsit – így nem fogunk teljesen rájuk unni, és ki tudja, talán egy új kedvenc is születhet valamelyik hasonló kísérletből. Figyelmünket irányítsuk most a krumplisaláta felé, amely majonézes, csemegeuborkás formájában egész évben elkísér minket: rántott húsok és csirkecombok mellett, hűségesen köríti főételeinket. De tavasz lévén talán vágyhat egy kis változásra az ember gyomra, szezonális ízekre, állagokra, hangulatokra. Tömjük tele ezekkel a krumplisalátát, varázsoljunk belőle egy hamisítatlan, tavaszi köretet! De mégis hogyan?

Így alakítsd kicsattanóan tavaszivá a krumplisalátád

Készítsük újkrumpliból

Tavasz van, a régi, ráncos burgonyáknak se híre, se hamva. De nem is baj, hagyjuk őket most egy kicsit pihenni és készítsük a salátánkat a friss, rózsaszín kis gumókból. Megfőzhetjük őket, de akár egy főzés-sütés kombinációval is dolgozhatunk – így kerül némi texturális izgalom is a tálra.

Ha találunk a boltban/piacon, készítsük aprószemű parázsburgonyából a salátát, ez még különlegesebbé teszi.

Legyen joghurtos

Egy tavaszi krumplisaláta ugyan laktató, azonban egy fokkal könnyedebb, mint a klasszikus majonézben és tejfölben úszó köret. Hagyjuk is el ezeket a hozzávalókat, helyettük pedig keverjünk egy friss, joghurtos mártást. Kerülhet bele joghurt, mustár, olívaolaj illetve só és bors. Enyhén savanykás aromája és alacsonyabb zsírtartalma sokak számára szimpatikusabbá teheti, mint a klasszikus verziót.

Kerüljön bele szezonzöldség

A burgonyán kívül persze más zöldség is szerepelhet a salátában. Gondoljunk a bevásárlásnál olyan, szintén szezonális, alapanyagokra, mint a retek, a spárga vagy a cékla. Mindegyiket párolva/sütve keverjük el a krumplival – minél több zöldséget használunk, annál laktatóbb salátát kapunk.

Cseréljünk savanyút

A csemegeuborka ugyan hűséges kísérője a krumplinak (és nem mellesleg ízben-állagban is kiválóan állnak egymásnak), míg tart a tavasz, lehet, hogy érdemes egy kicsit búcsút intenünk neki. Helyette készítsünk gyors, savanyított lilahagymát vagy újhagymát. Ez utóbbit akár frissen is beleapríthatjuk a tálba, ha egy fokkal ütősebb hagymaízt szeretnénk elérni.

Talán egy kis zöldfűszer?

Ha pedig mindezek után még mindig nem elég a tavasz, nyúljunk a zöldfűszerbokrok felé: használjunk friss petrezselymet, esetleg koriandert vagy rozmaringot (külön-külön természetesen), ezzel is fokozva az aromák örömtáncát a salátástálban.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a tavaszi ötleteknek is adj egy esélyt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...