Használd az epret izgalmasabban idén nyáron, mutatjuk, hogyan

Ismét elértük az évnek azon csodás szakát, amikor minden tele van eperrel: legyen a konyhánk is tömve vele, azonban használjuk a gyümölcsöt egy kicsit izgalmasabban, mint tavaly. Jöhetnek az ötletek?

Május-június tájékán szinte túlcsordulnak a piacok és zöldségesek standjai, az élelmiszerboltok polcai a boldogan piros kis eperrel. Hazavisszük kilószám a gyümölcsöt, majszolgatjuk porcukorral, tejföllel, tejszínhabbal vagy csak magában, süteménybe sütjük és…? És általában slussz – ennyi történik az eperrel. Pedig annyi minden másra is képes: ismerjük meg most új szerepekben is, és tanuljuk meg elkészíteni úgy, ahogy még sosem tettük korábban!

Nézd meg galériánkban az eper felhasználásának izgalmas módjait:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tavaszi, nyári ötlet a konyhádba:

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...