Ha beüt a krumplipüré-katasztrófa, így mentsd meg a püréd

Krumplipürét készíteni pofonegyszerű. Alapesetben. De mi történik, ha becsúszik egy kis malőr? Most minden eshetőségre hoztunk neked megoldást, amivel kijavíthatod az elrontott burgonyapüréd!

Amilyen egyszerű elkészíteni a krumplipürét, annyira sokféle módon lehet elrontani. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb krumplipüré-baleseteket, és azt, hogy miként tudod ilyenkor visszahozni az életbe a krumplipüréd, hogy ne a kukában végezze.

Túl folyós lett a krumplipüré

Általában akkor lesz túl folyós, leveses a krumplipüré, ha túl pici kockákra vágtad fel a krumplit, nem csöpögtetted le eléggé, vagy túlfőzted.

Ha beüt a krumplipüré-katasztrófa, így mentsd meg a püréd

Hogyan hozd helyre?

Kanalazd a pürét egy serpenyőbe, és alacsony lángon kevergesd, hogy elpárologjon a felesleges folyadék. Ha nagyon folyós, akkor egy kis kukoricakeményítőt adhatsz hozzá, fél teáskanálnyit, hogy jobban besűrűsödjön.

Csomós lett a krumplipüré

Már forrásban lévő vízbe tetted a krumplit ahelyett, hogy a vízzel együtt forraltad volna fel?

Emiatt egyenlőtlenül főnek meg a krumpliszemek, és ilyenkor a belsejük még kemény, a szélük azonban puha, a krumplipüré pedig csomós lesz.

Hogyan hozd helyre?

Kanalazd a pürét egy serpenyőbe, és adj hozzá egy kis tejet – főzőtejszínt, tejfölt, tejet stb, ami persze növényi is lehet, de akár zöldségalaplevet is önthetsz hozzá. Alacsony lángon kevergesd és csomómentesítsd a pürét, amíg sima nem lesz.

Túl sós krumplipüré

A krumpli főzővizét érdemes megsózni, mert így már főzés közben ízt kap, azonban, ha utána sózott vajat használsz, vagy egyszerűen megszalad a kezed a sóval a pürésítésnél, akkor áteshetsz a ló túloldalára.

Hogyan hozd helyre?

A szerelmes szakács túlsózott krumplipüréje esetén valamivel ellensúlyozni kell a sósságot, erre pedig a tejtermékek, a tejszín vagy sótlan vaj kiváló. Ha van karfiolrizs kéznél, akkor gyorsan melegítsd fel, és keverd hozzá a püréhez, hogy elvedd a sós ízt.

Ragasztószerű krumplipüré

Azt gondoltad, hogy gyorsabb lesz elkészíteni a krumplipürét a turmixban, aprítóban vagy food processorban, de ehelyett egy tapétaragasztóra emlékeztető állagú pasztát kaptál? Ez amiatt van, hogy az aprító késeinek agresszív mozgása miatt a burgonyában lévő összes sejtfal felrobbant, ezáltal felszabadítva a keményítőt, ettől gumiszerű lett az egész alkotás.

Hogyan hozd helyre?

Ezt a problémát a legnehezebb helyrehozni, ugyanis ilyenkor már nincs visszaút. A legjobb, amit tehetsz, hogy figyelemelterelésként egy csomó sajtot adsz hozzá és más ropogós hozzávalókat, például kenyérmorzsát vagy összetört krékereket. Süsd addig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

Forrásunk volt.


Még több cikk a burgonyáról:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...