Ütős ünnepi krumplipüré: Julia Child hajmeresztő tippjétől lesz különleges
Unod már a karácsonyi krumplipürét? Napi Tippünkben megmutatjuk, Julia Child miként tette igazán ütőssé ezt az egyszerű ételt.
Szász NóriUnod már a karácsonyi krumplipürét? Napi Tippünkben megmutatjuk, Julia Child miként tette igazán ütőssé ezt az egyszerű ételt.
Szász NóriSzámít, hogy mennyi ideig főzöd a krumplit, mielőtt pürésítenéd? Hát persze! Napi Tippünkben eláruljuk, hogy meddig érdemes főznöd a különböző típusú burgonyákat a legfinomabb végeredményért.
Szász NóriNapi Tippünkben három mentőötletet hoztunk, amelyek segítségével be tudod besűríteni a túl folyós krumplipürét.
Szász NóriAz egyik legkedvencebb köretünk a selymes krumplipüré, nem csoda hát, ha folyton-folyvást elkészítjük hússzeletek, fasírtok sült zöldségek mellé. Persze a fent említett selymességet nem olyan könnyű elérni, sok buktató áll a tökéletes állag útjában. Szerencsénkre a Napi Tipp leleplezi az összeset!
Lakos BenedekA burgonyapüré legszerethetőbb tulajdonsága a krémessége, és éppen ez az, ami miatt gyerek és felnőtt egyaránt élvezi. Kerüljön mellé egy adag rántott sajt vagy zöldség, vagy valamilyen szaftos szelet hús, az élmény mindig tuti.
NosaltySosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!
NosaltyMutatunk 9 olyan komfortételt, amiről eddig azt hitted, hogy egészségtelen, pedig ez nem is lehetne távolabb az igazságtól.
NosaltyMinden évben rajongtok értük, mi pedig összegyűjtjük a Nosalty Közösség azon lelkes tagjainak, akik még mindig keresik a legtökéletesebb köreteket.
NosaltyNálunk sajnos kevésbé ismert, de Amerikában nagyon népszerű ünnepi film a Karácsonyi történet, aki egyszer is látta, biztosan emlékszik egyik-másik jelenetére. 1940-es években játszódó klasszikus a nyolcvanas évekből...hát kell ennél több?!
Rosanics PetraA burgonyából készült megannyi köretvariáció az egekbe emelheti az ünnepi családi ebédet vagy vacsorát, ha alapvetően nincs sok időnk és az anyagi lehetőségeink is végesek ahhoz, hogy sokféle, különlegesebb alapanyag után rohangáljunk a boltokban. Mutatunk pár krumplis köretet, amivel nagyot lehet villantani karácsonykor.
Szekeres DóraNapi Tippünkből megtudhatod, mi az a lépés, amit sose hagyj ki, amikor krumplipürét készítesz.
Szász NóriKrumplipüréből sose elég! Legyen egyszerre krémes és darabosan rusztikus, mi már ettől boldogok vagyunk!
Nosalty15 órás burgonya, krémes krumplipüré, klasszik krokett, emeletes gratin, ecetes-sós sült, vagy olívás tört? A te horoszkópod melyik krumpliköretért él-hal?
NosaltyGratin, pompom, párnakrumpli, sajtos-sütős püré, svéd, belga...csak győzd kiválasztani a befutót!
NosaltySzuper fánkreceptek, amikkel a farsangot ünnepelhetitek, de igazából szezontól függetlenül, bármikor elkészíthetitek őket, isteniek lesznek!
NosaltyA tésztaételek világában mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Lehet húsos és húsnélküli, de még állati alapanyagoktól mentes is!
NosaltyFőételünk egy gazdag sütőtökös, fodros keles bableves Toszkánából, hozzá grissini sül, végül pedig vegán forró csoki a szürcsölnivalónk.
NosaltyTurbózd fel a burgonyafőzési módszered, és hagyd el a vizet.... ezúttal valami mást mutatunk!
A héten sem maradtok kvíz nélkül, most kedvenc zöldségeinket kell képekről felismernetek, de nem akárhogyan! Fekete-fehéren és nagyon közelről mutatják meg magukat!
A héten megint a nem húsos levesek és főételek tengerén evezünk majd - kicsit sem unalmasan. Két laktató és kedvelt alternatív gabona, a kuszkusz és a bulgur lesz segítségünkre a jóllakásban, sok zöldséggel karöltve. És természetesen három fogás jár majd minden napra, desszerttel együtt!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...