9 konyhai baki, és a megoldás, hogy kiküszöböld őket
Bosszantó konyhai hibák, amikkel nem tudsz mit kezdeni? Napi Tippünkben 9 gyakori konyhai bakira hoztunk megoldást!
Szász NóriBosszantó konyhai hibák, amikkel nem tudsz mit kezdeni? Napi Tippünkben 9 gyakori konyhai bakira hoztunk megoldást!
Szász NóriValószínűleg azért szánjuk rá magunkat az otthoni pizzasütésre, mert jobban szeretjük a házi lepényt a rendeltnél vagy a boltinál. Ilyenkor pedig érdemes tényleg mindent beleadni, minden apró hibát elkerülni. Például az alábbiakat.
Lakos BenedekA muffinsütés tényleg nem nehéz: az egyik legegyszerűbb sütemény nem gyakran állít elénk akadályokat, mégis, a „mindent el lehet rontani” elv mentén, nézzük meg most, milyen hibák bukkanhatnak fel a készítés során.
Lakos BenedekKényes jószág a kelt tészta: akár egy kis elszámolás vagy minimális változás is a recept kudarcához vezethet. Nézzük most azokat a bakikat, amelyektől keletlen, lapos marad a tésztánk!
Lakos BenedekEgykor mindenhonnan ezek a trendek köszöntek vissza, mára azonban lejárt az idejük. Mutatjuk, mely konyhai berendezéseket kerüld el, és mit mondanak a szakemberek, mi lesz helyette a meghatározó!
Szász NóriA rétesben az a jó, hogy mivel sok különböző töltelékkel készülhet, ezért egész éves édességnek számít. És mivel ilyen gyakran készítjük, érdemes bombabiztosra menni a készítés közben, nehogy valami rosszul sikerüljön.
Lakos BenedekBurgonyát szinte minden héten (ha nem minden nap) használunk a konyhánkban, de vajon jól használjuk-e? Persze, abszolút nem atomfizika, mégis van néhány buktató, ami sajnos tönkretehet egy-egy krumplis ételt.
Lakos BenedekNemsokára itt a nyár, és a fagylalt vele karöltve érkezik. Ha idén is belevágnánk a házi nyalánkságok készítésébe, de tartunk egy kicsit a folyamattól, tanuljunk az alábbi problémákból.
Lakos BenedekA süteménysütés viszonylag egyszerű folyamat, amit egy-egy recept szabályoz. Persze nem mindig sikerül minden úgy, ahogy kéne, és ilyenkor ütnek be a kisebb-nagyobb katasztrófák. Szerencsére ezek közül sok helyzet még menthető.
Lakos BenedekSok mindentől tarthatunk sütemények készítése közben, hiszen a viszonylag egyszerűnek tűnő receptek mögött bizony komoly kémia és tudomány rejtőzik. Van azonban egy olyan baki, ami miatt nem aggódunk sokat, pedig nem ártana.
Lakos BenedekNyilván senki nem szeret a hibáin keresztül tanulni: sokkal jobb, ha valami elsőre sikerül, és nem a leégett fazék mellett kell buddhai mosollyal elkönyvelni a tanulságot. Mégis elengedhetetlen a főzés során, hogy elrontsunk ezt-azt, és most derüljön fény arra is, hogy miért nem a világ vége ez.
Lakos BenedekKrumplipürét készíteni pofonegyszerű. Alapesetben. De mi történik, ha becsúszik egy kis malőr? Most minden eshetőségre hoztunk neked megoldást, amivel kijavíthatod az elrontott burgonyapüréd!
Szász NóriKétségtelen, hogy mindenki úgy főz a saját konyhájában, ahogy az a saját ízlésének leginkább megfelel. És ez teljesen rendjén is van így, azonban jobb, ha tudjuk, hogy nekünk magyaroknak akad néhány szokásunk, amitől a gasztronómiai világ haja égnek áll.
Lakos BenedekA konyhai károsanyag-kibocsátás elsőre úgy hangzik, mintha egy szigorúan tudományos és nehezen érthető szakszövegből ugrott volna elő, de ne ijedjünk meg. A cikkben csupa hétköznapi és könnyen betartható tanácsot és tippet olvashatunk, amitől tisztább és egészségesebb lesz a konyhánk és a főztünk is.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.