Top 7 krumplipüré-mentő ötlet

Burgonya, vaj, tej és szerecsendió. Mentsük meg, nehogy a kukában landoljon az egyik legfinomabb köretünk! 

A krumplipüréből sohasem elég, ezért gyakran eltúlozzuk az adagot. Másnap azonban már nem olyan finom, és az állaga is változik – kiszárad, sokszor pedig levet ereszt. Kidobni azért mégsem kell! Olyan szuperszónikus alapanyagokat rejt, amelyek más ételek, édes és sós tészták hozzávalói is egyben. Ha jól átdolgozzuk, sajtot reszelünk bele, megsütjük vagy lángos tésztájába keverjük, senki sem veszi észre az apró kis csalást. Szívesen elfogadja, sőt, élvezettel eszi az újrahasznosításból készült fogást!

  1. 1.

    Pásztorpite ahogy Gréti készíti

  2. 2.

    Nyírségi gombócleves Kittitől

  3. 3.

    Klasszikus szilvás gombóc

  4. 4.

    Barátfüle és nudli burgonyás tésztából

  5. 5.

    Burgonyás minilángos

  6. 6.

    Burgonya-gránica

  7. 7.

    Burgonyás-vajas pogácsa Mandulától

Olvastad már?

5 tipp a világbajnok krumplipüréért

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek