Ezzel a zöldséggel válaszd el a tojássárgáját a fehérjétől

A tojássárgáját és a fehérjét különválasztani olykor igencsak macerás, és mindened ragadhat tőle. Mit tegyél, ha szét kell választanod őket, de nem akarsz rendetlenséget? Hívd segítségül a fokhagymát!

Az emberek két táborra oszlanak, ha a tojás szétválasztásáról van szó: vannak, akik nem félnek kicsit ragacsosak lenni, és a kezükkel választják le a tojássárgáját a fehérjéről, míg mások a jó öreg tojáshéjban ide-oda pakolgatós módszerre esküsznek. De mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van ennél egy sokkal egyszerűbb, és nem utolsó sorban tisztább módja is ennek a mindennapi konyhai műveletnek, amivel többé az sem okoz problémát, ha véletlenül belepottyan a tojássárgája egy nagy adag fehérjébe - és nem kell hozzá más, mint fokhagyma?

Ezzel a gyógynövénnyel válaszd el a tojássárgáját a fehérjétől

Instagram-oldalán Bayashi mutatta meg a meglepő módszert, amire sosem gondoltunk volna. A videóban a tartalomgyártó foodie először azt mutatja meg, hogy milyen kellemetlen a csupasz kezünkkel felverni és szétválasztani a tojást. Na de ezután jön az ő módszere, ami látványosan kevésbé piszkolja össze a kezét.

Először a tojást fel kell törni egy tányérra, majd az ujjaidat jól bedörzsölni fokhagymával. Ezután egyszerűen meg tudod fogni a tojássárgáját az ujjaiddal, és ki tudod emelni a fehérjéből. Tessék, tanultál ma egy bűvésztrükköt, a gyerekek biztosan odalesznek érte!

Persze nem varázslatról van szó, egyszerűen kémiáról: ugyanazok a hibrid kén-, hidrogén- és szénmolekulák teszik ezt lehetővé, mint amelyek a fokhagyma erős illatát adják.

A fokhagyma merkaptánokat szabadít fel, amitől az ujjad ragacsossá válik, és kötést képez a tojássárgájával.

Magyarázza a TikToker Noah Young egy hasonló témájú videóban. Ki lehetett vajon az első ember, aki felfedezte ezt?!

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek