Így kell fokhagymát aprítani villámgyorsan Jamie szerint

Te eddig hogy csináltad? Eláruljuk, hogy Jamie technikáiban egyáltalán nem szerepel például a fokhagymanyomó...

Jamie két technikát mutat fokhagymavágásra, egyikben sem nagyon lehet hibát találni, én például mindkettőt szoktam alkalmazni. Még esetleg az előzőleg késlappal kilapítás jöhet szóba. Ti hogy vagytok vele? Használtok nyomót? Én egyre többször hallok ellenvéleményt rá, sokan nem szeretik, főleg mosogatni nem. Jamie pedig nem tévedhet - ebben legalábbis hallgatunk rá :)

1. Az első techika során fogja az egész csupasz gerezdet, hüvelykujjával betámaszt, a többi ujjával ráfog, és a kés lapjával merőlegesen az asztallapra szeletelni kezdi, majd felaprítja a darabokat.

2. A második a vöröshagymavágáshoz hasonlóbb, itt is be kell vagdosni hosszában a tövéig a gerezdet, (nem teljesen, hogy ne essen szét), és ezt a csíkozást több lapon is megismételni, aztán vagdosni picikre.

Nektek melyik a szimpatikus?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.