Így kell fokhagymát aprítani villámgyorsan Jamie szerint

Te eddig hogy csináltad? Eláruljuk, hogy Jamie technikáiban egyáltalán nem szerepel például a fokhagymanyomó...

Jamie két technikát mutat fokhagymavágásra, egyikben sem nagyon lehet hibát találni, én például mindkettőt szoktam alkalmazni. Még esetleg az előzőleg késlappal kilapítás jöhet szóba. Ti hogy vagytok vele? Használtok nyomót? Én egyre többször hallok ellenvéleményt rá, sokan nem szeretik, főleg mosogatni nem. Jamie pedig nem tévedhet - ebben legalábbis hallgatunk rá :)

1. Az első techika során fogja az egész csupasz gerezdet, hüvelykujjával betámaszt, a többi ujjával ráfog, és a kés lapjával merőlegesen az asztallapra szeletelni kezdi, majd felaprítja a darabokat.

2. A második a vöröshagymavágáshoz hasonlóbb, itt is be kell vagdosni hosszában a tövéig a gerezdet, (nem teljesen, hogy ne essen szét), és ezt a csíkozást több lapon is megismételni, aztán vagdosni picikre.

Nektek melyik a szimpatikus?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...