14 recept, amelyben otthonra lelnek a maradék tojásfehérjék
Minden évben okozhat némi fejtörést a húsvét után megmaradt tojásfehérjék felhasználása: most csupa olyan receptet találhatunk itt, amelyek ebben segítenek.
NosaltyMinden évben okozhat némi fejtörést a húsvét után megmaradt tojásfehérjék felhasználása: most csupa olyan receptet találhatunk itt, amelyek ebben segítenek.
NosaltyA habcsók nemcsak finom, de igazán impozáns látványt nyújt! Egy biztos: a kicsik nem tudnak majd neki ellenállíni.
NosaltyA jégzsinór egy részről egy furcsa szó, amit nem sokan ismernek, más részről a nyers tojásfehérje egy (szintén) furcsa része, amitől annál többen tartanak. A mai Napi Tippből ki fog derülni, hogy jogos-e ez a félelem.
Lakos BenedekFelvert tojásfehérjét sok-sok recepthez használunk, és ezeknél a recepteknél mind elengedhetetlen, hogy a habunk tényleg kőkemény és magas legyen. A mai Napi Tipp ebben fog segíteni.
Lakos BenedekA tojássárgáját és a fehérjét különválasztani olykor igencsak macerás, és mindened ragadhat tőle. Mit tegyél, ha szét kell választanod őket, de nem akarsz rendetlenséget? Hívd segítségül a fokhagymát!
Szász NóriHúsvétkor valószínűleg több doboznyi tojást meg fogunk majd főzni, ami egy kevésbé kedvelt jelenséget is magával hoz: a tojások megpucolását. És ha már itt tartunk, miért ilyen nehéz ez a művelet?
Lakos BenedekA nagy sütisütési időszakban gyakran halmozódik fel egy csomó tojásfehérje, aminek igazából csak örülhetünk, hiszen akár a karácsonyi vacsora fő desszertjét, a gyerekek kedvenc finomságát, sőt még ehető karácsonyfadíszeket is készíthetünk belőle.
Szekeres DóraRégóta tartja magát az a mítosz, hogy a tojássárgája egészségtelen – bár nagy mennyiségben kétségtelenül így van, és az is igaz, hogy a tojásfehérje nagyon jót tesz a szervezetnek, azért nem ennyire fekete-fehér a kérdés.
Stuth-Nagy NikiSok tojást használunk fel az ünnep alatt, ráadásul a sárgájából általában több fogy. A megmaradt tojásfehérjéket rengeteg fantasztikus süteményben fel tudjuk használni, ahelyett, hogy kidobnánk őket.
NosaltyAz ünnepi időszak, a tojáslikőr, az angolkrém, a majonéz vagy a torták legnagyobb károsultja egyértelműen a tojásfehérje, ami vagy a fagyasztóban, vagy (sajnos sokaknál) inkább a lefolyóban végzi. Itt van néhány szuper trükk, hogy megmentsd a maradékot!
Nábelek ZsófiA nyári hónapokban újra felüti a fejét a diófák egyik legveszélyesebb kártevője, a nyugati dióburok-fúrólégy. Ez az Észak-Amerikából származó rovar először 2012-ben jelent meg hazánkban, mára viszont már országosan elterjedt, és különösen nagy károkat okoz a diótermesztésben.
NosaltyA következő konyhai alapanyag komoly veszélyforrás a házi kedvenceink számára. Figyeljünk rá, ha épp használjuk!
Németh OrsiA lecsót mindenki máshogy szereti, egy tulajdonságát illetően azonban viszonylag egyszerű egyetérteni: a túl híg, vizes lecsó bizony kerülendő.
Lakos BenedekA népszerű műsorvezető őrségi kertjében hatalmas kár keletkezett, ami arra ösztönözte Borbás Marcsit, hogy cikket is írjon a megelőzési lehetőségekről. Lássuk, mit ajánl!
Könnyed, nyárias menüt rakhatunk ma az asztalra mártogatós kukoricasalátával, egyszerű rakott karfiollal és hűsítő, csípős dinnyefagyival.
A kertészet és növényültetés terén (is) számolnunk kell a változó klímával és az egyre pusztítóbb nyári, aszályos időszakokkal. Válasszunk olyan virágokat, cserjéket, gyümölcsfákat, melyek kifejezetten jól bírják a strapát és a szárazságot!
Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.