14 recept, amelyben otthonra lelnek a maradék tojásfehérjék
Minden évben okozhat némi fejtörést a húsvét után megmaradt tojásfehérjék felhasználása: most csupa olyan receptet találhatunk itt, amelyek ebben segítenek.
NosaltyMinden évben okozhat némi fejtörést a húsvét után megmaradt tojásfehérjék felhasználása: most csupa olyan receptet találhatunk itt, amelyek ebben segítenek.
NosaltyA habcsók nemcsak finom, de igazán impozáns látványt nyújt! Egy biztos: a kicsik nem tudnak majd neki ellenállíni.
NosaltyA jégzsinór egy részről egy furcsa szó, amit nem sokan ismernek, más részről a nyers tojásfehérje egy (szintén) furcsa része, amitől annál többen tartanak. A mai Napi Tippből ki fog derülni, hogy jogos-e ez a félelem.
Lakos BenedekFelvert tojásfehérjét sok-sok recepthez használunk, és ezeknél a recepteknél mind elengedhetetlen, hogy a habunk tényleg kőkemény és magas legyen. A mai Napi Tipp ebben fog segíteni.
Lakos BenedekA tojássárgáját és a fehérjét különválasztani olykor igencsak macerás, és mindened ragadhat tőle. Mit tegyél, ha szét kell választanod őket, de nem akarsz rendetlenséget? Hívd segítségül a fokhagymát!
Szász NóriHúsvétkor valószínűleg több doboznyi tojást meg fogunk majd főzni, ami egy kevésbé kedvelt jelenséget is magával hoz: a tojások megpucolását. És ha már itt tartunk, miért ilyen nehéz ez a művelet?
Lakos BenedekA nagy sütisütési időszakban gyakran halmozódik fel egy csomó tojásfehérje, aminek igazából csak örülhetünk, hiszen akár a karácsonyi vacsora fő desszertjét, a gyerekek kedvenc finomságát, sőt még ehető karácsonyfadíszeket is készíthetünk belőle.
Szekeres DóraRégóta tartja magát az a mítosz, hogy a tojássárgája egészségtelen – bár nagy mennyiségben kétségtelenül így van, és az is igaz, hogy a tojásfehérje nagyon jót tesz a szervezetnek, azért nem ennyire fekete-fehér a kérdés.
Stuth-Nagy NikiSok tojást használunk fel az ünnep alatt, ráadásul a sárgájából általában több fogy. A megmaradt tojásfehérjéket rengeteg fantasztikus süteményben fel tudjuk használni, ahelyett, hogy kidobnánk őket.
NosaltyAz ünnepi időszak, a tojáslikőr, az angolkrém, a majonéz vagy a torták legnagyobb károsultja egyértelműen a tojásfehérje, ami vagy a fagyasztóban, vagy (sajnos sokaknál) inkább a lefolyóban végzi. Itt van néhány szuper trükk, hogy megmentsd a maradékot!
Nábelek ZsófiTökfőzeléket sokan csak nyáron fogyasztanak, pedig tavasszal ugyanúgy megállja a helyét, hiszen friss kapor szinte mindig kapható a boltokban, és tökre is szert tehetünk, ha máshogy nem, fagyasztva.
NosaltyKylie Minogue-gal, olcsóbb ételekkel és biztonságosabb fesztiválozással készülnek az idei Szigetre a szervezők.
NosaltyCsupán egyetlen dologra kell igazán figyelnünk: az időre.
NosaltyA Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.
A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!