Ezért tett régen a nagyi főtt tojássárgáját a süteményekbe

A sütés koronázatlan királynői a nagymamák, akiknek mindig van egy új fura tippjük a tökéletes süteményekhez. Íme, mutatjuk a legfrissebbet, amelynek főszereplője a főtt tojássárgája.

Egy amerikai receptverseny zsűrijének az a megdöbbentő felfedezése volt, hogy a régi „nagymamareceptekben” gyakran kerül főtt tojás a süteménybe. Mielőtt sokan elborzadnának, semmi különös nincs abban, hogy ilyen formában kerül ez a hozzávaló a tésztába. Elmondjuk, miért.

Ezzel a nagymama-trükkel sokkal omlósabb lesz a süteményed

Cél: az omlós süteménytészta

Minden cukrász egyik nagy álma a legomlósabb süteménytészta megalkotása. A meghökkentő tanács szerint ezt úgy érhetjük el, ha teszünk főtt tojást a süteménybe. Persze nem az egész tojás kell, csak a megfőzött sárgája.

Olyan tésztákban érdemes használni, amelyeknél gyorsan, kevés gyúrással kell dolgozni, és nagyon fontos az omlós állag. Ha túl sokat nyújtjuk, megerősödik benne a glutén, és kemény, rágós lesz. Ilyen lehet például a linzer, omlós vagy bármilyen vajas tészta.

Ennek megelőzésében segít a főtt tojássárgája. Ha hozzáadjuk, megakadályozza a glutén túlzott megerősödését, és lágyabb lesz tőle a tészta.

Hogyan használjuk?

A recepteket egyáltalán nem kell átírni, a főtt tojás csak egy kiegészítő lesz. Egy, maximum két sárgáját tegyünk bele. Sűrű szitán átnyomva, a száraz hozzávalókkal kell elmorzsolni. Miután hozzáadtuk, folytassunk mindent a recept szerint.

A kész sütemény észrevehetően omlósabb, gazdagabb lesz, mint az extra tojássárgája nélkül.

Érdemes tehát a húsvéti süteményeknél is kipróbálni a nagymamák izgalmas trükkjét!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai titok a múltból:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...