Fokhagymapucolás tíz másodperc alatt

Nem, nem egy gerezdről, egy egész fejről van szó! Elképesztő trükk, amelyet minden háziasszonynak ismernie kell -  kipróbáltuk és működik!

Igaz, korábban már írtunk róla, de ezt tényleg mindenkinek látnia kell, úgyhogy emlékeztetőül:

A fokhagyma-pucolás nem a leghálásabb konyhai feladat. Az egy dolog, hogy a végén ragad tőle a kezünk, bemegy az átkozott héj a körmünk alá, irgalmatlan nehéz leszedni a vékony hártyát, de emellett elég intenzív szaggal is jár. A Saveur magazin szerkesztője, Todd Coleman most egy olyan technikát oszt meg velünk, amellyel bámulatosan egyszerűen megpucolhatunk egy egész fej fokhagymát nettó 10 másodperc alatt. Mi a titok? Gyors roppantás, két tál és egy kis izomgyakorlat. Egészen pontosan ez:

Címlapkép: Flickr by dboy

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?