Fokhagymapucolás tíz másodperc alatt

Nem, nem egy gerezdről, egy egész fejről van szó! Elképesztő trükk, amelyet minden háziasszonynak ismernie kell -  kipróbáltuk és működik!

Igaz, korábban már írtunk róla, de ezt tényleg mindenkinek látnia kell, úgyhogy emlékeztetőül:

A fokhagyma-pucolás nem a leghálásabb konyhai feladat. Az egy dolog, hogy a végén ragad tőle a kezünk, bemegy az átkozott héj a körmünk alá, irgalmatlan nehéz leszedni a vékony hártyát, de emellett elég intenzív szaggal is jár. A Saveur magazin szerkesztője, Todd Coleman most egy olyan technikát oszt meg velünk, amellyel bámulatosan egyszerűen megpucolhatunk egy egész fej fokhagymát nettó 10 másodperc alatt. Mi a titok? Gyors roppantás, két tál és egy kis izomgyakorlat. Egészen pontosan ez:

Címlapkép: Flickr by dboy

Címlapról ajánljuk

További cikkek