Nyomós oka van, hogy a séfek miért magasról fűszereznek

A séfek nemcsak azért fűszereznek magasról, mert jól mutat, nyomós okuk van rá, és ha megtudod mi az, valószínűleg te is így fogod ezentúl csinálni.

Minden idők legismertebb gasztro mémje Salt Bae, vagyis Nusret Gökçe, a húsokat magasból sózó török hentes és séf, azonban bármilyen komikus is, ahogy a kezét tartja ennél a műveletnél, egy dologban igaza van: tényleg jobb a magasból fűszerezni!

Nyomós oka van, hogy a séfek miért magasról fűszereznek

Fűszerezni alapvetően egyszerű, ha azonban igazán jól akarod csinálni, akkor oda kell figyelni néhány alapszabályra. Ilyen például az, hogy bizonyos fűszereket csak a főzési folyamat legvégén érdemes az ételbe tenni, de itt említhetjük azt is, hogy a legjobb a magasból szórni a fűszereket.

A séfek nem véletlenül vagy megjátszásból emelik magasra a kezüket, amikor a fűszereket az ételre szórják. Az ok ennél sokkal egyszerűbb, illetve praktikusabb: ezáltal egyenletesebben oszlanak el az ételen a fűszerek.

A nagyobb távolság a serpenyő és a kéz között lehetővé teszik, hogy a fűszer alaposan és egyenletesen terítse be az ételt, ezáltal pedig jobb legyen az íze, és közben nem is kell olyan sokszor megkeverni.

A lényeg az, hogy időt és távolságot adjunk a fűszereknek, minél nagyobb felületet borítsanak be, ne pedig egy helyen koncentrálódjanak. Másrészt ez a módszer gondoskodik arról, hogy ne fűszerezzünk túl egy területet, egy másikat pedig alul.

A The Kitchn szerint akkor is hasznos ez, ha nincs recept az ételhez, mivel látod a szemeddel, hogy mennyi fűszer kerül az ételre, és annak megfelelően tudod szabályozni a mennyiséget.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!