Ennyit fizet Salt Bae, a viccesen sózó fiú beosztottjainak

Salt Bae, a viccesen sózó török étteremtulajdonos nemrég nyitott éttermet Londonban. Most kiderült, mennyit fizet alkalmazottainak.

Salt Bae néhány hónappal ezelőtt nyitotta meg londoni luxuséttermét. A török vendéglátósról régóta tudjuk, hogy szó szerint aranyáron - 263 ezer forintnyi angol font ellenében - méri a tomahawk steaket, de vajon dolgozóit is a drága ételek árainak arányában fizeti meg Nusret Gökçe?

Ha valami kizárt, hát az biztosan, hogy olcsón ebédeljünk meg Nusret éttermében

A LadBible oldalán megjelent hírek szerint a Hyde Park mellett található Nusret étterembe 12 angol fontos nettó órabérért keresnek szakácsot, amely összesen 5075 forintnak felel meg, ehhez jön még hozzá a borravaló illetve a túlórapénz. Az angoloknál egy átlagos séf 8.40 fontnyi nettó órabérért dolgozik, amely 3552 forint.

Bár ez az órabér igen jónak számít hazai viszonylatban, érdemes szemügyre venni az étterem étlapját. A 260 ezer forintos steak mellett egy hamburger 42 ezer forintba, egy adag krumplipüré pedig önmagában 5000 forintba kerül, vagyis szinte annyiba, mint egy étteremben dolgozó szakács órabére.

Itt nincsen szó olcsó mulatságról

A LadBible továbbá egy érdekes számlát is megosztott oldalán, melyen jól látható, hogy valaki több mint 37 ezer fontot, vagyis több mint 15 és fél millió forintot hagyott ott egy vacsoráért a török húsmágnás éttermében.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek