Kását egyek? Dehát az gyerekkaja!

Én gyerekkoromban a tejbegrízen kívül más kását nem ismertem, aztán amikor megszületett a nagyfiam, felfedeztem újra ezt a remek ételt. Tévhit, hogy csak gyerekeknek való!

Közel 10 évvel ezelőtt nagyfiam hozzátáplálása során fedeztem fel a zabkását. Ő imádta enni, én imádtam készíteni, hiszen seperc alatt elkészül, tényleg semmi dolog nincs vele. A mai napig egyik kedvenc reggelije, most már az öccsének is.

A kása jellemzően gabona alapú étel - használhatunk hozzá natúr gabonapelyheket (pl. zab-, árpa- vagy búzapelyhet, stb.), kölest, puffasztott amaránt magot, kukoricadarát, gabonakorpákat. Főzhetjük vízben, tejben, növényi tejpótló italokban (pl. zab-, rizs-, kókusztej). Készülhet édes verzióban - mézzel, friss vagy aszalt gyümölcsökkel, lekvárral, de lehet sós is - olajos magvakkal, zöldfűszerekkel, zöldségekkel készítve. Tovább krémesíthető joghurttal, görög joghurttal.

A felhasznált gabonák összetett szénhidráttartalma miatt kiváló energiaforrás, magas élelmirost-tartalmú (különösen ha 1-2 kanál korpával is dúsítjuk), reggelire, tízóraira, uzsonnára, vacsorára önmagában, de ebédnél köretként tálalva is megállja a helyét.

Kiválogattam nektek kínálatunkból 10 db kásareceptet, próbáljátok ki őket! Higgyétek el, nem csak gyerekeknek való!

  1. 1.

    Fahéjas sült almás tejbezab

  2. 2.

    Sült köles

  3. 3.

    Almás-zabpelyhes diétás reggeli

  4. 4.

    Amarant kása

  5. 5.

    Zabkása fahéjas ringlóval

  6. 6.

    Sütőtökös zabkása

  7. 7.

    Mazsolás-aszalt sárgadinnyés köles

  8. 8.

    Zabkása Cilantro konyhájából

  9. 9.

    Kókusztejbe - köles

  10. 10.

    Zabkása 9. -zabkorpából

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek