6 szupertulajdonság, amivel a kardamom rendelkezik

Ez a fantasztikus fűszer rengeteg mindenre jó hatással van, mégis kevesen használják nálunk. Ismerkedjünk meg a kardamommal!

A kardamom Indiából származó fűszer, amely kámforos és enyhén citrusos ízű. Európában különösen a skandináv országokban használják előszeretettel, gyümölcsökhöz, édességekhez és húsok fűszerezéséhez.

6 szupertulajdonság, amivel a kardamom rendelkezik

Az arab országokban pedig a kávé ízesítésére szolgál. Az indiai konyhában édes és sós ételekhez egyaránt használják. A kardamom héját félbevágva nyerjük ki a belsejéből az apró magokat. Legelterjedtebb a zöld kardamom, de létezik fekete és fehér színű is.

A zöld és fehér hüvelyűeket használhatjuk édes és savanykás, pikáns ételekhez egyaránt, vagy rizs ízesítéséhez. A fekete hüvelyűeket csak pikáns fogásokhoz használják. Rágcsálása kellemes szájízt ad, és állítólag a fogaknak is jót tesz.

Fantasztikus íze mellett azonban rengeteg jótékony hatással is rendelkezik, nézzük, melyek ezek!

Segít csökkenteni a vérnyomást

A kardamomnak igen magas a vízhajtó hatása, így képes kihajtani a szív környékén felgyülemlett vizet, ezzel pedig csökkenhet a vérnyomás.

Felveszi a rákos sejtekkel a küzdelmet

A kardamomban található néhány olyan vegyület, amely segíthet megállítani a daganatok növekedését. Azonban fontos kihangsúlyozni, hogy további kutatásokra van szükség, hogy megállapítsák, valóban hatékony lehet-e ez a fűszer a rák gyógyításában.

Gyulladáscsökkentő

A kardamom egyike azoknak a fűszereknek, amelyek segítik csökkenteni a gyulladásokat a szervezetben. A testben lévő gyulladásokat nem szabad félvállról venni, hiszen akár krónikus betegségekhez is vezethetnek.

Javítja az emésztést

Ezt a csodás fűszert évszázadok óta használják emésztési problémákra. Több kutatás is vizsgálja, hogyan képes a kardamom megakadályozni a gyomorfekélyt.

Jobb légzést biztosít

A kardamom segíti a jobb oxigénfelvételt, ezáltal támogatja az egészséges légzést is. Ez a tulajdonsága asztmás betegek számára nagyon hasznos lehet.

Támogatja a szorongás legyőzését

Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően oldja a szorongást, emellett segítséget nyújt a fogyásban, és megakadályozza a máj elzsírosodását.

Forrásunk volt.


Még több fűszer:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek