Júniusi program – gasztrohétvégék

Tökéletes programot kerestek a júniusi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – csemegézzetek és tartsatok velünk!

Június 12–16. Tiszavirág Fesztivál

Immár hetedik alkalommal csábítja Szolnokra a Tiszavirág Fesztivál azokat, akik kíváncsiak a kérészek látványos nászára! A nem mindennapi jelenséget borral, gasztronómiai kínálattal, Maláta térrel a sörivóknak, a szabad levegő szerelmeseinek pedig a Tiszavirág Park Mozi kínál a természet lágy ölén remek filmeket.Még több információ itt >>

2012. június 21. Világbüfé – Etnikai Konyhák Fesztiválja, Budapest

Ismerd meg a nemzetek igazi konyháit! Június 21.-én közel 30 éttermében, büféjében várnak rád, hogy megünnepeld Budapest gasztronómiai sokszínűségét. Válogathatsz többek között a kínai, a japán és az örmény konyha remekei közül!

Még több információ itt >>

2012. június 22–24. III. Rétes és Lakodalmas Napok Révfülöpön

Ha eddig nem láttatok igazi, falusi lakodalmat, akkor erre itt a nagyszerű alkalom! Révfülöpön nemcsak az esküvői népszokásokból, hanem a tradicionális lakodalmas ételekből is kóstolhattok.Mindezek mellett a réteskészítés fortélyait is megtanulhatjátok június végén Révfülöpön, ahol vőféllyel, asszonyrablással és lakodalmas menüvel várják az érdeklődőket!

Június 23–24. Levendula Fesztivál

Tihany történetében mindig is központi szerepet játszott a levendula. A csodás illatú, lila virágú növény termesztésének, feldolgozásának óriási hagyományai vannak Tihanyban, ezeket a tradíciókat játékos programokkal igyekeznek feleleveníteni a helybéliek, amikor is kirakódóvásár, játszóház, agyagozás várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A fesztivál csúcspontja kihagyhatatlannak ígérkezik, a levendulaaratást az érdeklődök is kipróbálhatják!Még több információ itt >>

2012. június 22–23. Ceglédi Bor- és Laskafesztivál

Harmadszorra is megnyitja a hagyományosan nyári gasztroprogramok sorát a ceglédi Bor- és Laskafesztivál. Szakácsok és amatőrök mérik össze főzőtudásukat közel 35 helyszínen és idén is elkészül a Város Laskája. Cegléd és az ország legjobb borászai egyaránt képviseltetik magukat, de a pálinkakedvelők és a sörözés szerelmesei is találnak kedvükre való elfoglaltságot, nem beszélve a zenei felhozatalról!Még több információ itt >>

2012. május 31.– június 3. Time for Wine, Budapest

Borfesztivál, Budapest szívében, ahol a legismertebb és kevésbé ismert pincészetek állítják ki a boraikat. Ide a megfáradt vendégek akár munka után is betérhetnek egy pohár száraz vagy édes nedűre.

Még több információ itt >>

NoSalty már járt itt >>

2012. június 1–3. Budavári Libamáj Fesztivál

A Budavári Libamáj Fesztivál a libamáj évszázados hagyományaira való tekintettel jött létre. Az esemény vendége a tokaji borrégió lesz, a legjobb falatokat, különleges magyar ételeket az isteni borokkal lehet leöblíteni. Koncertek, hagyományőrző játékok gondoskodnak a jó hangulatról.Még több információ itt >>

2012. június 1–3. Belga Sörfesztivál a Vajdahunyad várában

Az egyik legjobb hétvégi programnak ígérkezik a Vajdahunyad várában rendezendő Belga Sörfesztivál. Százféle üveges és 37-féle csapolt belga sörrel, francia, holland sajtkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. A belépőjegy ára (2500 forint vagy 3500 forint) teljes egészében lefogyasztható!

Még több információ itt >>

2012. június 7–10. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé minden évben azon fáradozik, hogy népszerűsítse a kulturált sörfogyasztást, Békés megye nevezetességeit és isteni csülökpörköltekkel kínálják az odalátogatókat. A nagy sörgyárak mellett házi sörfőző mesterek is bemutatkoznak. Az esemény vendége pedig Csehország, és közel ötvenféle sörrel várja a folyékony kenyér szerelmeseit!

Még több információ itt >>

2012. június 7-10. Budai Gourmet Fesztivál

A legjobb éttermek, bisztrók egy helyen, a Millenárison sorakoznak fel Budapesten, szerte az országból érkeznek a jobbnál jobb konyhák képviselői és igazi ínyencségeket kóstolhatunk. Érdemes kilátogatni, mert ennyi finomságot egy helyen ritkán kóstolhatunk, ráadásul idén már a cukrászdák is képviseltetik magukat!

Még több információ itt >>

NoSalty már járt itt >>

2012. június 8–10. Cseresznyefesztivál Szomolya

Szomolyán tizenegyedszerre rendezik meg a hagyományos Cseresznyefesztivált, most is helyben készült cseresznyés rétesekkel, vendégszerető borászatokkal! Számos zenés program, koncert várja az egybegyűlteket, megválasztják Cseresznyeország szépségkirálynőjét, valamint kiállítások és szabadtéri koncertek is szórakoztatnak a fesztiválon!Még több információ itt >>
Sör

Csülök pékné módra 2.

Csülök kuktában

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?