r
Nosalty Logó

Kandírozott levendula

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kandírozott levendula
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 98 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 98 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét pici vízzel kissé felverjük.
  2. A kristálycukrot egy tálra szórjuk.
  3. A levendulákat belemártjuk a tojásfehérjébe, jól lecsöpögtetjük, majd beleforgatjuk a kristálycukorba. Kissé lerázzuk.
  4. Napon (vagy sütőben 60 fokon) teljesen megszárítjuk.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12281
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 06.

Ajánló

Azért nem írtam menyiséget, mert az nyilvánvalóan attól függ, mennyi kandírozott levendulát szeretnénk. Egy tojásfehérjéből is igen sok kijön.

Receptkategóriák

Bizonyám, a levendula nem csak molyirtásra jó. :) Kitűnően felhasználható pl. desszertek, krémpoharak díszítéséhez. Garantált siker.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hehe, nekem egyik kedvenc egzotikus receptem a levendula fagyi :-) úgyhogy nem csak díszíteni, de enni is érdemes.

Törölt felhasználó

Kedves Bendi, én is úgy gondoltam, hogy meg is esszük, nem csak nézegetjük :). Levendulafagyit ettem már, de sajna nincs fagyigépem, anélkül meg nem érdemes.

Szabó Éva

Én nagyon szívesen venném azt a fagyi receptet! :)

Törölt felhasználó

Szia! A fenti link alatt található a recept. Fagyigép nekünk sincs, így kissé nehezen vágható/szedhet?, de az íze mennyei, megéri! :-)

Törölt felhasználó

Köszi! Elis döntöttem jól, hogy kölcsönkérem az anyós fagyigépét és hétvégén legyártok egy tonnányit:) most, amíg friss a levendula.

P.

Ez ááááállat.... :-D

P.

KEDVES MINDENKI! Szavazzunk a Dining Guide oldalon futó receptversenyen Juci által benevezett receptekre! Akinek van kedve, ideje, véleménye, látogassa meg az alábbi linkeket és a recept mellett lév? értékel? csillagokra kattintva mondja el véleményét. Mindenki egyszer szavazhat. Gyertek, drukkoljunk Jucinak! http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4396 http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4359 http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4383 http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4369 http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4367 Eszter

Szabó Éva

Kösz,Bendi,bár azóta már én is levadásztam egy csomót..szerencsére értek valamit angolul,és teljesen ráálltam a searching for lavender ice cream taktikára..bevált..azóta pedig mindenhol nézem a levendulabokrokat..közterületen csomó van..de azt biztos permetezik,úgyhogy marad a biobolt :) Azt hiszem,megalkotom a saját kis savanykás ízvilágomnak megfelel? fagyit, aztán véletlenül landolni fog..mixelek,kavarok,keverek..aztán majd kisül bel?le valami..vagyis inkább kih?l?! :D

Törölt felhasználó

Húú, szuper! Én nem beszélem az angolt, uh marad a hazai oldalak böngészése.. Várom a saját kidolgozású receptúrát! ;-) (tegnap készítettem egy egyszer?bb változatot, lehet felteszem, hátha azok is kedvet kapnak akik nem szeretnének sokat bíbel?dni vele) (Bendi)

Edi

Ezt meg is lehet enni? Bár gondolom eléggé er?teljes íze lehet.

kicsivik

Ez volt az els? finomság, amit a Nosalty-ról kipróbáltam. Emlékszem még a kis belvárosi térre, ahonnan a levendulát levadásztam hozzá, félve nagyon, hogy rajtakapnak. Talán 10 éve is van, hogy a bécsi Mariahilfer Strasse egyik hangulatos kis cukrászdájában kandírozott ibolyát vettünk. De épp csak az ízéért, hiszen aranyáron adták. Ennek emlékére jött az itthoni virágkandírozás kipróbálásának vágya, és épp nyílt a levendula. Teljesen más állagú és persze íz? lett, mint az ibolya volt, de élvezettel rágcsáltam a különleges csemegét. És még a molyok is nagy ívben elkerültek. 8)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek