Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres cseresznyeleves

Gyömbéres cseresznyeleves
Gyömbéres cseresznyeleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy üveg kibontott cseresznyebefőttem...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 2 l hideg vízben feltesszük főzni a cseresznyét a levével együtt.
  2. A gyömbért tisztítva belerakjuk.
  3. Cukorral, sóval ízlés szerint ízesítjük.
  4. Tejszínnel és étkezési keményítővel besűrítjük, és újra felfőzzük.
  5. Langyosan vagy hidegen tálalva a legjobb.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 418
elküldve: 2
receptkönyvben: 179
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Juditka

Mióta szakács: 2008.09.22.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

cseresznyeleves befőttből, gyümölcsleves cseresznyéből, cseresznyeleves gyömbérrel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Varente
Varente Thu, 2013-06-20 11:56

Már többször megcsináltam, ha csak cseresznyém van a leveshez, akkor azt így készítem. Nekünk nagyon ízlik. Elsőre túlfűszereztem - én őrölt gyömbért használok - ezért kicsit tejjel hígítottam, ami bejött, így megtartottam, bár a fűszerezésre most már vigyázok.

andorer
andorer Thu, 2011-11-10 19:16

én most fogok csinálni és azt akarom kérdeni hogy nektek ízlett - e?

Juditka
Juditka / Juditka Fri, 2011-11-11 17:37

Andorer!
Nálunk senki nem panaszkodott, mind elfogyott. Bár az igaz, hogy a meggylevesnek karakteresebb az íze, ha szereted a cserit, meg a gyömbit, akkor nem csalódsz. Itt a gyömbéren és a tejszinen tudsz variálni, hogy melyikből mennyit tegyél az izlésednek megfelelően.

margica
margica Thu, 2011-06-09 17:46

szerintem összekapta egy kicsit a tejszint,ha kavargatva kettőt- hármat rotyantasz rajta szép simává válik,én is jártam már így.

esztisch
esztisch Sat, 2011-06-04 18:08

Szia! Én elkészítettem a levest és nagyon finom lett! A tejszíntől olyan furcsa állaga lett (lehet, hogy valamit elrontottam), de az íze mesés!

114
cseresznye 50 dkg
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
gyömbér 3 cm
főzőtejszín 1 dl
étkezési keményítő 2 kk