Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros kiflik

Boros kiflik
Boros kiflik
15 perc / sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon régi recept, amit még a nagymamám adott át anyukámnak. Régen, amikor még lakodalmakra csak réteseket vittek sütinek, a nagymamám úgymond az elsők között volt, akik először vittek igazi sütiket. Mindenki teljesen odavolt a kiflikért, és gyorsan elkapkodták. Most anyukám gyakran süt ilyet különleges alkalmakra, mert mindenki szereti. Mind a kétféle töltelékkel tölti, mert van aki a szilvásat, meg van, aki a diósat szereti. Remek kis süti, és hosszú ideig eláll.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 20 dkg sütésálló, tartósítószer nélküli szilvalekvár (vagy cukrozott darált dió)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a hideg zsírral és a sóval elmorzsoljuk.
  2. A borban elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd összegyúrjuk a lisztes keverékkel.
  3. Kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, majd egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral köröket szaggatunk.
  4. A körök közepére rakjuk a fél tk  tölteléket, majd a körök két szélét két ujjal összecsípjük. 
  5. Előmelegített sütőben sütjük, de nem szabad lassan sütni, mert akkor szétkel a tészta.
  6. Még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 907
elküldve: 6
receptkönyvben: 125
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

ágianyci

Mióta szakács: 2010.10.19.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehérboros kifli, lekváros kifli, diós kiflicskék

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Thu, 2016-02-04 16:51

Ez eszeveszett finom. Sajnos valamit elügyetlenkedtem és az enyémek nem lettek ilyen szépek, de a fantasztikus íz miatt ez senkit nem érdekelt, ezer köszönet a receptért.

bt30000
bt30000 Sun, 2014-05-04 19:44

Szuper lett, elsőre sikerült és a fele tál azonnal elfogyott. Köszönöm!

redworm
redworm Mon, 2013-01-14 19:05

Én is megcsináltam, egyszerű és finom, nagyon tetszett mindenkinek a családban. Szerintem hasonlít a hájas tészták ízéhez, amit én imádok, de sosem merek nekiállni. Úgyhogy nekem duplán bejön :) Köszönöm Áginak és a mamáinak !

macsi1
macsi1 Tue, 2011-11-22 16:07

Kipróbáltam és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

1148
finomliszt 50 dkg
1 csipet
disznózsír 25 dkg
édes fehérbor 2 dl
élesztő 2 dkg
cukor 0.5 ek
szilvalekvár 20 dkg