Indul a farsang!

Vészesen közeleg a farsang farka, már csak két hét, és érkezik a negyven napos böjti időszak. 17 ízig-vérig farsangi receptet hoztunk, hogy le ne maradj idén a mókáról!

A farsang hagyományosan a húsvét előtti nagyböjtöt előzi meg - ilyenkor régen nagy mulatságokat szerveztek, ekkor tartották az esküvőket, és a ez volt a bálok nagy szezonja is. A hosszú böjtölést a nagy ünneplések, evészetek és ivászatok előzték meg, ilyenkor ettek meg minden zsírosabb, nehezebb, ízesebb ételt, amit később nem illett fogyasztani. A farsangi dínom-dánom azóta is megmaradt, és még akkor is érdemes elkészíteni egy-egy nehezebb, télies, farsangi fogást, ha amúgy nem készülünk a böjtre!

  1. Kocsonya 1.
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    865
    Kalória
    80.4g
    Fehérje
    2.8g
    Szénhidrát
    56.8g
    Zsír
    Még több kocsonya

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...