Indul a farsang!

Vészesen közeleg a farsang farka, már csak két hét, és érkezik a negyven napos böjti időszak. 17 ízig-vérig farsangi receptet hoztunk, hogy le ne maradj idén a mókáról!

A farsang hagyományosan a húsvét előtti nagyböjtöt előzi meg - ilyenkor régen nagy mulatságokat szerveztek, ekkor tartották az esküvőket, és a ez volt a bálok nagy szezonja is. A hosszú böjtölést a nagy ünneplések, evészetek és ivászatok előzték meg, ilyenkor ettek meg minden zsírosabb, nehezebb, ízesebb ételt, amit később nem illett fogyasztani. A farsangi dínom-dánom azóta is megmaradt, és még akkor is érdemes elkészíteni egy-egy nehezebb, télies, farsangi fogást, ha amúgy nem készülünk a böjtre!

  1. 1.

    Csirkebecsinált ahogy Iluska készíti

  2. 2.

    Korhelyleves káposztalével

  3. 3.

    Kacsasült Glaser konyhájából

  4. 4.

    Révkalauz pecsenye

  5. 5.

    Malacsült lusta krumplival és részeges káposztával

  6. 6.

    Ropogós kacsasült pofonegyszerűen

  7. 7.

    Csülkös káposzta Helga konyhájából

  8. 8.

    Részeges csirke

  9. 9.

    Húsgombócos káposzta pörköltösen

  10. 10.

    Részeges lencse

  11. 11.

    Marhasült vörösboros pecsenyelével

  12. 12.

    Szalonnás-babos egytál

  13. 13.

    Kocsonya 1.

  14. 14.

    Kelt hájas egyszerűen

  15. 15.

    Almás hurka

  16. 16.

    Hájas pogácsa 2.

  17. 17.

    Pálinkás csörögefánk

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek