Így lehet szerintünk még tökéletesebb a reggeli BUNDÁS KENYERED

A kedvenc hétvégi reggelidet számos módon felturbózhatod, mi most hoztunk néhány tippet, amivel a bundás kenyér még ízletesebb lesz!

Tojás, só, bors, olaj és persze kenyér - a klasszikus bundás kenyérhez tényleg nem kell sok minden, mégis ez az egyik legfinomabb reggeli, amit hétvégén elkészíthet magának az ember. A hagyományos módszer mellett még hányféleképpen készíthetjük el ezt az ételt? Muszáj feltétlenül serpenyőben és bő olajban kisütni? Szerencsére nem, nézzük is a legfinomabb recepteket!

1. Sütőben sült bundás kenyér rengeteg finomsággal

Egy nagycsaládos reggelinél kifejezetten jól jöhet a sütőben sült változat, itt ugyanis nem kell hosszú percekig a tűzhely mellett állni. Ebben a receptben 8 tojást és 8 szelet kenyeret használunk (a legjobb az a kenyér, ami már egy kicsit megszikkadt, 2-3 napos), valamint némi tejszín, háromféle sajt és friss zöldségek is szerepet kapnak abban, hogy a végeredmény még finomabb legyen.

A teljes receptért kattints a képre!

Hozzávalók: 8 db tojás, 5 dl főzőtejszín, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 evőkanál mustár, 1 kávéskanál ételízesítő, 8 szelet kenyér (félbevágva), 15 dkg cheddar sajt, 15 dkg füstölt sajt, 15 dkg ementáli sajt, 15 dkg mozzarella, 3 db újhagyma, 30 dkg madársaláta, 10 dkg koktélparadicsom

Elkészítjük a tojásos-tejszínes keveréket. Hozzáadjuk a fűszereket és a reszelt sajtot.
A kenyereket kettévágjuk, alaposan beáztatjuk, majd ízlésesen egy hőálló tepsibe helyezzük őket.
A maradék keveréket ráöntjük a kenyerekre, és megszórjuk még egy kör extra sajttal.
Sütőben 200°C fokon 30 percet sütjük.
Megszórjuk újhagymával és friss salátával tálaljuk.

Plusz tipp: ha szereted a fokhagymát, 3-4 gerezddel reszelj bele a tojásos keverékbe, így egy kicsit még ízletesebb, karakteresebb lesz a reggelid.

2. Egy jól telepakolt bundás szendvics

Ki mondta, hogy a bundás kenyérből nem lehet szendvicset készíteni? Szerencsére senki, ez a változat pedig igazán laktató lesz, arra mérget vehetsz! Jöjjön az igazi BLT-szendvics (bacon-szalonna, lettuce-saláta, tomato- paradicsom) tojásos változata.

Hozzávalók: 4 szelet toast kenyér, 4 db tojás, 8 szelet bacon, 80 g cheddar sajt (bármilyen sajt megfelel (4 szelet)), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 ek napraforgó olaj, 4 közepes db salátalevél, 1 nagy db paradicsom

Készítsük elő a hozzávalókat, hogy minden kéznél legyen a szendvics összerakásakor. (A baconszeleteket sütőben megsüthetjük.) Paradicsomot mossuk meg, karikázzuk fel, a salátaleveleket tisztítsuk meg. A szeletelt sajtot, kenyeret tegyük ki kistányérra.

Egy tálba két tojást sóval, borssal összekeverjük, és kissé kiolajozott serpenyőbe öntjük (ne legyen forró a serpenyő, inkább alacsonyabb, max. közepes lángon melegítsük fel).
Ebbe helyezünk két szelet kenyeret, majd megforgatjuk őket a tojásban. Hagyjuk kicsit sülni.

Mikor a tojás kissé megszilárdult a kenyérszeletek körül, jöhetnek a belevalók: a sajt, a bacon, a salátalevelek és a paradicsomkarikák. Ahogy videóban is láthatjuk, a megsült tojást, azaz omlettet, a kenyér két oldalán ráhajtjuk a szeletekre, majd ezután a szendvicset is összecsukjuk. (A maradék két kenyérszelettel ugyanígy járunk el.)

3. Bundás kenyér édesen? NANÁ!

Próbáltad már? Ha egy igazán édes, kiadós, kényeztető reggelire vágysz, akkor az igazi, illatos french toast-ot neked találták ki! Az eredeti recept ugyan kalácsot használ, de hidd el, sima kenyérrel is ugyanolyan finom lesz a reggeli.

A teljes receptért kattints a képre!

Hozzávalók: 15 dkg kalács, 0.5 narancsból nyert narancshéj (bio), 0.5 citromból nyert citromhéj (bio), 0.5 db vanília, 1.5 evőkanál porcukor (csapott), 1 kávéskanál fahéj, 1 csipet szegfűszeg, 1 csipet szerecsendió (frissen reszelt), 3 db tojás, 0.8 dl tej, 4 evőkanál vaj

A kalácsot felszeleteljük. A fűszereket egy tálba tesszük, hozzáreszeljük a gyümölcshéjakat, elkeverjük a cukorral, majd felöntjük és jól elkeverjük a langyos tejjel. A tojásokat felverjük, és a 2 masszát összeöntjük.

A vajat megolvasztjuk (egyszerre csak a felét, mert később pótolni kell), a kalácsokat megmártjuk a fűszeres tojásos masszában, és jól lecsepegtetjük. Az olvasztott vajon 2-2 perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk. Papírtörlőre szedjük, leitatjuk a felesleget, és azonnal fogyasztjuk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek