Megmutatjuk, hogyan főzd-süsd helyesen a CSIRKECOMBOT

A sült csirkecomb az egyik legjobb, legfinomabb hétvégi finomság, amit el tudunk képzelni – tippjeinkkel tuti te sütöd majd a legjobbat!

Legtöbbünk a csontozott csirkemellfilét vásárolja és főzi a mindennapokban - a legtöbb szupermarket is ezeket akciózza le, a vásárlók pedig szinte harcot vívnak a leértékelt húsért. Pedig! Őszintén szólva a csirkemell számomra annyira nem nagy élmény, a combok annál inkább. Tudom-tudom, azzal több a macera, meg rajta van a bőre, stb., de én mégis azon a véleményen vagyok, hogy a csirkecombok elsőbbséget érdemelnek, és most azt is megmutatom, hogyan főzd őket finomra!

A csontot és a bőrét is hagyd rajta!

Ha eltávolítanád a húsból a csontokat és a bőrt, akkor a csirkemellhez hasonló ízeket kapnál, de ha nem így teszel, akkor igazán finom ízeket hagyhatsz meg a csirkehúsban. Ropogós, tökéletesen fűszerezett bőr, ami alatt ott lapul az ízes, szaftos, puha hús - ezt őrizheted meg, ha figyelmesen és alaposan átsütöd a combokat. Természetesen tovább tart így megfőzni, de hidd el, megéri!

Melegítsd elő a sütőt!

Először egy serpenyőben kezdd meg a csirkecombok elkészítését, de érdemes a sütőt előmelegíteni, merta műveleteket itt kell majd befejezned.

Mézes-narancsos csirkecomb

Karácsonykor szinte mindig elkészítem, hiszen különleges, ünnepi és nagyon finom. Egyszerű és nagyszerű főétel, kínálhatunk mellé vajas burgonyát vagy esetleg mazsolás rizst.

Szükséged lesz a legjobb serpenyőre!

Olyan serpenyőt kell használnod, ami egyrészt elég nagy, hogy megbirkózzon akár négy nagyobb csirkecombbal, másrészt ez lesz az az edény, amit át kell raknod a tűzhelyről a sütőbe később, így mindenképpen öntöttvasból készültet válassz. Egy jó 25 centis serpenyő már biztosan elég lesz.

Amire vigyázz:

legyen hely arra, hogy a combok szépen, kényelmesen terülhessenek el az edényben, máskülönben csak pároldónak, nem sülnek, így a ropogós külső helyett gumis érzetű lesz a végeredmény.

Fűszerezz!

Természetesen úgy, ahogy te szeretnéd, a csirkéhez sok minden passzol (pl. kakukkfű, rozmaring, bazsalikom), de ha az egyszerű úton maradnál, akkor egy teáskanál sóhoz számolj egy teáskanál frissen őrölt borsot, és ezzel borítsd be alaposan a combokat. Ha biztosra mennél, a sót össze is keverheted a borssal, és jó alaposan átdörzsölheted a keverékkel a husit.

Vajas csirke

Ezt a receptet tulajdonképpen inkább magam miatt teszem fel, hogy ne kelljen mindig gondolkodni, hogyan is csináltam a múltkor! :)

A tűzhelyen kezdj!

Ebben rejlik a titok, sok minden eldőlhet ezen a lépésen. A tűzhelyet közepes lángra hevítsd fel, semmiképp se túl forróra, mert könnyen odakaphat, fordítsd a bőrös felével lefelé a combokat, és így süsd pár percig. Ez adja meg a ropogós külső réteget, amit annyira vágyunk, majd megfordítva is süsd pár percig a húst, a többit a sütő fogja már elvégezni.

A sütőben fejezd be!

Nagyjából 220 fok fölé melegítsd a sütődet, így fejezd be a csirkecombok sütését, köretnek a burgonyapüré salátával isteni lesz, a megmaradt csirkezsírt pedig bármilyen köret ízesítéséhez felhasználhatod!

Klasszikus burgonyapüré

Ezzel az recepttel nem csak a hozzávalók tekintetében segítünk Nektek, hanem magában az elkészítési eljárásban is, mert ha így csináljátok, tökéletes végeredményt fogtok kapni!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Habkarika

Jóval karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk, hogy az ünnepekre elfogy. Színes zsinegekkel akár a karácsonyfánk dísze is lehet, de celofánba csomagolva gasztró ajándékként is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...