Megmutatjuk, hogyan főzd-süsd helyesen a CSIRKECOMBOT

A sült csirkecomb az egyik legjobb, legfinomabb hétvégi finomság, amit el tudunk képzelni – tippjeinkkel tuti te sütöd majd a legjobbat!

Legtöbbünk a csontozott csirkemellfilét vásárolja és főzi a mindennapokban - a legtöbb szupermarket is ezeket akciózza le, a vásárlók pedig szinte harcot vívnak a leértékelt húsért. Pedig! Őszintén szólva a csirkemell számomra annyira nem nagy élmény, a combok annál inkább. Tudom-tudom, azzal több a macera, meg rajta van a bőre, stb., de én mégis azon a véleményen vagyok, hogy a csirkecombok elsőbbséget érdemelnek, és most azt is megmutatom, hogyan főzd őket finomra!

A csontot és a bőrét is hagyd rajta!

Ha eltávolítanád a húsból a csontokat és a bőrt, akkor a csirkemellhez hasonló ízeket kapnál, de ha nem így teszel, akkor igazán finom ízeket hagyhatsz meg a csirkehúsban. Ropogós, tökéletesen fűszerezett bőr, ami alatt ott lapul az ízes, szaftos, puha hús - ezt őrizheted meg, ha figyelmesen és alaposan átsütöd a combokat. Természetesen tovább tart így megfőzni, de hidd el, megéri!

Melegítsd elő a sütőt!

Először egy serpenyőben kezdd meg a csirkecombok elkészítését, de érdemes a sütőt előmelegíteni, merta műveleteket itt kell majd befejezned.

Szükséged lesz a legjobb serpenyőre!

Olyan serpenyőt kell használnod, ami egyrészt elég nagy, hogy megbirkózzon akár négy nagyobb csirkecombbal, másrészt ez lesz az az edény, amit át kell raknod a tűzhelyről a sütőbe később, így mindenképpen öntöttvasból készültet válassz. Egy jó 25 centis serpenyő már biztosan elég lesz.

Amire vigyázz:

legyen hely arra, hogy a combok szépen, kényelmesen terülhessenek el az edényben, máskülönben csak pároldónak, nem sülnek, így a ropogós külső helyett gumis érzetű lesz a végeredmény.

Fűszerezz!

Természetesen úgy, ahogy te szeretnéd, a csirkéhez sok minden passzol (pl. kakukkfű, rozmaring, bazsalikom), de ha az egyszerű úton maradnál, akkor egy teáskanál sóhoz számolj egy teáskanál frissen őrölt borsot, és ezzel borítsd be alaposan a combokat. Ha biztosra mennél, a sót össze is keverheted a borssal, és jó alaposan átdörzsölheted a keverékkel a husit.

A tűzhelyen kezdj!

Ebben rejlik a titok, sok minden eldőlhet ezen a lépésen. A tűzhelyet közepes lángra hevítsd fel, semmiképp se túl forróra, mert könnyen odakaphat, fordítsd a bőrös felével lefelé a combokat, és így süsd pár percig. Ez adja meg a ropogós külső réteget, amit annyira vágyunk, majd megfordítva is süsd pár percig a húst, a többit a sütő fogja már elvégezni.

A sütőben fejezd be!

Nagyjából 220 fok fölé melegítsd a sütődet, így fejezd be a csirkecombok sütését, köretnek a burgonyapüré salátával isteni lesz, a megmaradt csirkezsírt pedig bármilyen köret ízesítéséhez felhasználhatod!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...