Heti menü: Viva España!

Egy spanyol mondás azt tartja: "ha bekötött szemmel ízlelsz egy ételt, és nem tudod megmondani, hogy mit eszel, akkor nem volt jó a szakács."

Ez a mondás kifejezi a spanyol gasztronómiának azt az elvét, miszerint az ételkészítés művészetének célja csak az lehet, hogy az étel megtartsa a természetes jó ízét. A spanyol konyhának évszázados hagyományai vannak, de ennek ellenére nem konzervatív, ötletes újításokra mindig kész. Kóstolj bele, és dobd fel velük a heted!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.