Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött gomba 2.

Töltött gomba 2.
Töltött gomba 2.
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fokhagymás pirított gomba, és a csípős gombafejek után következzen egy sütőben készült változat. Természetesen a tapasos könyvből...

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombák tönkjét eltávolítjuk, kalapjukat megtisztítjuk, és lemezes felükkel felfelé fordítva tepsire helyezzük a csiperkéket.
  2. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát. Ebből 10 dkg-ot elosztunk a gombákon.
  3. A maradék fokhagymás vajon pedig aranyszínűre pirítjuk a zsemlemorzsát. Tálba tesszük, belekeverjük a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. Végül a tojást is hozzákeverjük.
  4. A morzsás tölteléket a gombákra halmozzuk, igazságosan elosztva.
  5. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsülnek a csiperkék.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 28 926
elküldve: 0
receptkönyvben: 266
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

morzsás töltött gomba, töltött csiperke, töltött csiperkegomba

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Fri, 2015-02-27 12:00

Nekem kicsit levet eresztett a gomba, de sebaj belekevertem a rizst a lébe miután kihelyeztem egy tálra a kész gombfejeket, majd betettem a sütőbe pici reszelt sajttal a tetején. Jó lett, igaz csak frissen az igazi!

330
csiperkegomba 10 nagy db
vaj 15 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
kakukkfű 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint