HETI MENÜ: a héten a BROKKOLI játssza nálunk a főszerepet
Tudjuk, hogy sokaknak puffasztó lehet, de akkor is isteni alapanyag, tele értékes hatóanyaggal...és annyira univerzális. Mutatjuk, mennyire!
NosaltyTudjuk, hogy sokaknak puffasztó lehet, de akkor is isteni alapanyag, tele értékes hatóanyaggal...és annyira univerzális. Mutatjuk, mennyire!
NosaltyA sütőtök az ősz első napjától kezdve dobogós helyezett, ami a hidegebb hónapok kedvenc alapanyagait illeti, és egészen tavaszig hódít. Főzzünk-süssünk vele a héten!
NosaltyAki a főzeléket szereti, rossz ember nem lehet. Főleg, ha a menzás lisztes-tejes-vizes változatokon is túllát, és beveti a kreativitását is! A héten főzelékezünk.
NosaltyLebbencsleves, karfiolleves, bácskai, tócsni, lecsó, van itt minden, ami egészen olcsón is kihozható, finom és laktató, a család minden tagjának...egész hétre!
NosaltyA padlizsánban sokkal több rejtőzik, mint egy padlizsánkrém: tedd levesbe, salátába, húsokhoz, rakottasokhoz. A héten vele főzünk szinte minden fogásban!
NosaltyHa nagy mozzarellarajongó a család, nyert ügyed van, mert ezen a héten midenbe beletesszük! (x)
HirdetésErre a hétre nem a nyugi lesz a legjellemzőbb, de azért próbáljátok élvezni az első sulis napokat is, mert van bennük szépség - mi ezekkel a gyors receptekkel segítünk!
NosaltyHa az olasz tészták és fogások rajongója vagy, akkor az egész hetet velünk kell töltened! Minden napra kitaláltunk valami autentikusat!
NosaltyLeves + főzelék kombóban gondolkodtunk erre a hétre, ráadásul egyik sem több, mint fél óra, ess neki - hétvégére pedig már kicsit hosszabban készülő főételeket mutatunk.
NosaltyA húsevés visszaszorítása mindenképpen jót tesz neked is, az emésztésednek és a Földnek is. Főleg nyáron, amikor sokkal könnyedebb fogásokkal is olyan jól lehet lakni!
NosaltyHa csirke, akkor nem tudunk betelni vele: téves állítás, hogy a mell üres, száraz meg unalmas, de tény, hogy a combja vagy a szárnya is izgalmas! Tartsatok velük a héten!
NosaltyNyáron mit sem ér a főzőcske, ha nem használjuk ki a júliusi-augusztusi paradicsom- és paprikaszezont! Menjen gulyásba, pörköltbe, lecsóba, töltött zöldségekbe egész héten!
NosaltyA hetet megint a félórás, gyors és fincsi fogásoknak szenteltük, főzzetek velünk!
NosaltyHa nem kívánod úgy a húst, vagy spórolnál picit, esetleg környezetvédelmi megfontolásból csökkentenéd a húsbeviteled, ez a hét te heted lesz!
NosaltyA linzertészták méltán híresek arról, hogy a lehető legomlósabb, legporhanyósabb süteményeket szülik a világon. Ezt az elméletet nem elég, hogy alátámasztja, de harapható igazsággá teszi a reszelt túrós, a világ legszórakoztatóbb kakaós szelete.
Lakos BenedekA leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.
NosaltyTermészetesen a pesto az eredeti recept alapján lesz a legfinomabb, de ez szerencsére nem jelenti azt, hogy ne készíthetnénk hasonlóan ízes krémet, ha az egyik hozzávaló hibádzik.
Lakos BenedekKerüljön ma az asztalra egy könnyű és selymes zöldborsókrémleves, egy ínycsiklandozó krémes brokkoli-karfiol tál és egy erdeigyümölcs-zselével díszített tápiókapuding.
Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.
Felhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.