A hét szakácsa: Wendy

A hét szakácsa rovatunkban hetente egy-egy szakácstársatokat ismerhetitek meg közelebbről. Fogadjátok szeretettel a NoSalty e heti főszakácsát, Wendyt!

Wendy

Nem sokkal a NoSalty indulását követően csatlakoztam hobbi szakácsként e webszakácskönyvhöz. Nagyon tetszett a weblap formátuma, illetve az, hogy valamennyi recepthez kép is tartozik. Mivel több kipróbált receptem is volt innen-onnan, így rögtön regisztráltam a szedres-mákos túrótortámmal, melynek alapját Lajos Mari 66 torta könyvéből olvasott recept képezi. Bevallom, ő az a szakácsnő, akit méltán tarthatok – ha lehet mondani – mesteremnek, ugyanis a legtöbb bevált receptem az ő könyveiből származik.

Családom nem mondható kicsinek. Négy gyerkőc mellett igazi kihívás egy hétvégi ebéd elkészítése. Ugyanakkor a gyerekek kiváló tesztelők is, több receptemet rajtuk kísérleteztem ki, ami így elsőre furcsán hangozhat, de a gyerekek akkor is igazi kritikusok. Így például az epres pavlova náluk nagyon menő, a recept alapján idén elkészített torta nagy sikert aratott és percek alatt el is tűnt az asztalról. A receptjeim között található babaételeket – bár már nem fogyasztjuk, hiszen a legkisebbek is elmúltak háromévesek – bátran tudom ajánlani. Ha a felnőtt szájíz számára egyik-másik furcsán hangzik is, a kicsik nagyon szerették ezeket a fogásokat.

A négy gyerek és a munkám miatt sajnos nem túl sok idő marad a sütésre-főzésre, de ha van egy kis szusszanás, szeretek régi receptkönyveket is olvasgatni. Ilyen például Kugler szakácskönyve, amely nekem csak reprint kiadásban van meg, de ennek ellenére már kacérkodtam a gondolattal, hogy az ott leírtak alapján elkészítem az egyik édességet, ami a hozzávalók és a recept leírása alapján nem kis kihívásnak mutatkozik. Ezen kívül szeretek angolszász oldalakat is böngészni, ahol remek sütiket lehet találni. Ezeket – mint pl. a Csokoládés hógolyó – már többször szállítottam gyerekpartikra.

Köszönöm a lehetőséget, hogy ennek a hétnek a szakácsa lehetek. Süssetek, főzzetek!

Üdvözlettel: Wendy

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...