A hét szakácsa, Hobbychef

A héten ezúttal Hobbychef osztja meg veletek gondolatait, hogyan lett szenvedélye a gasztronómia, és közgazdászként a fél világot beutazva, milyen inspirációkat gyűjtött. 

Nagyon megörültem, amikor a NoSalty felkért, hogy legyek a hét szakácsa.

Hogyan kerül a csizma az asztalra, avagy miként lesz egy közgazdászból Hobbychef? Nos, a Hobbychef már gyermekkorában is előszeretettel legyeskedett a nagyanyja szoknyája mellett a konyhában. Majd amikor felnőtt, nem szobatudósként kutatta a közgazdaságtan rejtelmeit, hanem aktív külkereskedőként járta a világot. Közel 50 országban megfordult, némelyikben hosszabb időt is eltöltött.

S eközben nemcsak a munkáját végezte, hanem ismerkedett más népek kultúrájával, s ami atémánk szempontjából érdekes, gasztronómiájával is.

Távol-keleti recepteket itt találsz!

Végül is nagyon megkedveltem a különböző népek konyháját, s igyekszem – a magam szerény konyhai ismereteim mellett – ezeket reprodukálni. Sokféle ételt szeretek, főleg az erősen fűszereseket, csípőseket. Imádom a magyaros konyha mellett az egzotikus ételeket, halakat, tengeri herkentyűket.

Magyaros fogásokért ide kattints!

Szóval, mindenevő vagyok. De, gondolom, az eddigi receptjeimből ezt már láttátok. Azon vagyok, hogy még sok érdekességet mutassak meg nektek. Köszönöm, ha megtekintitek receptjeimet.

Hobbychef receptjeit itt találod >>

A Hét szakácsa rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Hobbychef! Gratulálok, ?szintén: A Hét Szakácsa címhez!! :D Nagyon megérdemelten kaptad ezt a megtisztel? címet, annyi csodás finomságos étel, amit elkészítettél és bemutattál nekünk, annyi érdekes gyümölcsös-zöldséges finomság, édesség,...mind mind köszönöm, és nem csak megtekinteni jó, mert való igaz, nagyon szuper felvételekkel hívod fel az ételekre a figyelmet!! :) , hanem elkészíteni és elfogyasztani is nagy élvezet ezeket az ételeket. Már sok került kipróbálásra, köszönöm. Én is szeretem a sok f?szert, azt is, ha csíp?s,- ennyi csíp?sséget, inkább er?sséget azonban : a gyerekeim miatt nem használhatok, de az a kevés kis chilipehely, pár vágásnyi friss chili, vagy házilag készült csíp?s ?röltpaprika, késhegynyi, b?ven elég, hogy éreztesse, ez az étel csíp?sen az igazi... :) Nem gy?zök válogatni a finomságok között. :) Nagyon örülök, hogy megmutatod ezen finomságokat, és várom a továbbiakat.:) A családodat a sok finomsággal elkényezteted, nagyon jó nekik!! :) , - baráti körötöknek , tágabb családi körnek nagy öröme lehet, ha nálatok étkezhetnek!! :) További jó kedvteléses sütés-f?zést kívánok! Éva-Anyóca

Zsuzsamama56

Utólag szeretnék gratulálni, színes gasztromunkáid bemutatása nagyon izgalmas!

Hobbychef

Köszönöm a gratulációt. Jobb kés?n, mint soha. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek