A hét szakácsa, Hobbychef

A héten ezúttal Hobbychef osztja meg veletek gondolatait, hogyan lett szenvedélye a gasztronómia, és közgazdászként a fél világot beutazva, milyen inspirációkat gyűjtött. 

Nagyon megörültem, amikor a NoSalty felkért, hogy legyek a hét szakácsa.

Hogyan kerül a csizma az asztalra, avagy miként lesz egy közgazdászból Hobbychef? Nos, a Hobbychef már gyermekkorában is előszeretettel legyeskedett a nagyanyja szoknyája mellett a konyhában. Majd amikor felnőtt, nem szobatudósként kutatta a közgazdaságtan rejtelmeit, hanem aktív külkereskedőként járta a világot. Közel 50 országban megfordult, némelyikben hosszabb időt is eltöltött.

S eközben nemcsak a munkáját végezte, hanem ismerkedett más népek kultúrájával, s ami atémánk szempontjából érdekes, gasztronómiájával is.

Távol-keleti recepteket itt találsz!

Végül is nagyon megkedveltem a különböző népek konyháját, s igyekszem – a magam szerény konyhai ismereteim mellett – ezeket reprodukálni. Sokféle ételt szeretek, főleg az erősen fűszereseket, csípőseket. Imádom a magyaros konyha mellett az egzotikus ételeket, halakat, tengeri herkentyűket.

Magyaros fogásokért ide kattints!

Szóval, mindenevő vagyok. De, gondolom, az eddigi receptjeimből ezt már láttátok. Azon vagyok, hogy még sok érdekességet mutassak meg nektek. Köszönöm, ha megtekintitek receptjeimet.

Hobbychef receptjeit itt találod >>

A Hét szakácsa rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Címlapról ajánljuk

További cikkek