A hét szakácsa, Évi néni

Melegség töltötte el a szívemet, mikor a felkérést kaptam, hisz már voltam kiemelt szakács itt, a NoSalty oldalán.

Évi néni

Szinte kényeztető ez a gesztus ennyi remek szakács társaságában. Sokszor és mindenütt leírtam már, mennyire szeretek főzni, milyen öröm az, hogy másokat meglephetek (reményeim szerint) finom falatokkal.

Legalább ennyire kedves nekem, ha engem lepnek meg. Nemrégiben volt a születésnapom egy szabadság előtti hajszás munkával eltöltött hétvége felé, amikor remegő lábakkal álltam a konyhában, hogy végre befejezzem az ebéd elkészítését, egyszer csak a lépcsőházból bekopogtak a konyhaablakon és megszólalt egy hang: – Meglepetés! Azt hittem, sírva fakadok. Ott álltak a barátaim fülig érő szájjal. Férjem kaján vigyorral bújt mögém – talán menedéket keresve... és következett a meglepetésparti.

Zöldfűszeres gnocchi újkrumpliból

Amíg én dolgoztam, ez a szent ember süteményt sütött nekem és persze a vendégeknek. Egy általa többször kipróbált csokis-kókuszos csók volt. Eredetileg fekete-fehér kis falatkák, de most a nagy szeretetben több csoki csúszott bele, ami meg is olvadt, így már teljesen másra hasonlított, de nekem ez volt a világ legfinomabb sütije.

Mini gyümölcsös sajttorták

Barátaim számára is ízletesnek bizonyult, mert egy hatalmas tálnyi adag eltűnt, mintha sohasem létezett volna.

Mindez persze azért történt így, hogy engem megkíméljenek a fárasztó készülődéstől. Ilyen pillanatokat kívánok mindenkinek, amikor titeket kényeztetnek szeretetből, és mindazért a finomságért, amit ti varázsoltatok az asztalra.

Évi néni receptjei között itt válogathatsz >>

A hét szakácsa rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek