Fahéjas kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
13g tej7 kcal
-
6g méz19 kcal
-
2 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
21 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g szőlőmagolaj11 kcal
A belsejébe
A forma előkészítéséhez és a süti tetejére
Összesen
344
Kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
100g tej56 kcal
-
50g méz152 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
169 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
A belsejébe
A forma előkészítéséhez és a süti tetejére
Összesen
2742
Kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
12.2g tej7 kcal
-
6.1g méz19 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
4.9g tojássárgája16 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
6.1g tönkölybúza liszt21 kcal
-
36.6g finomliszt133 kcal
-
1.2g szőlőmagolaj11 kcal
A belsejébe
A forma előkészítéséhez és a süti tetejére
Összesen
336
Kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
344
Kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.8 g
Zsír
-
Összesen 107.5 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 818 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1698.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 879 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 390.6 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 160.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 854 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 531 mg
-
Retinol - A vitamin: 838 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 821 micro
Összesen
2742
Kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
336
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 dl tej
-
2 ek méz
-
1.5 dkg friss élesztő
-
2 db tojássárgája
-
5 dkg vaj
-
2 ek cukor
-
2 ek tejföl
-
5 dkg tönkölybúza liszt
-
30 dkg finomliszt
A belsejébe
A forma előkészítéséhez és a süti tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, a mézet belekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.
- A tészta alapanyagait dagasztógépbe tesszük, és 5 perc alatt összekeverjük, majd egy órát langyos helyen letakarva kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 50 x30 cm-es téglalappá, amit megkenünk olvasztott vajjal és alaposan megszórunk fahéjas cukorral.
- A tésztát felhengergetjük és a kivajazott kuglófformába fektetjük úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, kört alkosson.
- Tetejét cukrozott tojással megkenjük, 20 percig újra kelesztjük, majd újra lekenjük.
- 155 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
- Rácsra téve kihűtjük. Porcukorral szórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 155 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 296
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 40
- Össznézettség: 66566
- Feltöltés dátuma: 2012. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Évi néni
1830 recept
Reggelire friss süteményt akartam készíteni a családnak. Kuglófot régen sütöttem. Nem is nagyon munkaigényes, így rá esett a választás.
Hozzászólások (11)
Az 5-ös pontban nem 20 percet akartál írni az újrakelesztéshez? Egyébként nagyon szép a fénykép, kedvem lenne egy cikket vágni bel?le! :-)
Ördögöd van, ezt elírtam, de már javítottam is , hála neked. Köszönöm, hogy figyelmeztettél. Olyan gyorsan megettük, hogy csak na. (Mit tesz egy szép forma?) Üdv: Évi néni
Hogy hogy ebbe nem került joghurt? :-))) Gyönyör?, mintha egy festmény lenne, és biztosan mesés az íze is...:-))) Szeretettel Tímea
Jól látod, de helyette most van tej és tejföl. El ne gondold, hogy nem készítem el joghurttal vagy tejszínnel (az is finom és sokáig friss marad. Köszönöm a kedvességedet. Szép hosszú hétvégét! Üdv: Évi néni
Csodálatos, köszönöm.:-O Éva-A.
Köszönöm Évi és jó pihenést kívánok! Üdv: Évi néni
Be kell vallanom hogy nagyon eltértem a receptt?l, mert csak alaptésztát kerestem amit telepakolhatok mindenfélével, úgyhogy nem töltöttem meg, és cukor helyett (kivéve az éleszt? felfuttatását) folyékony édesít?szert tettem bele (jó tudni hogy azzal is m?ködik) de isteni finom lett!!! Mostantól ez lesz az alaptésztám :-) Kis szépséghibája volt hogy az én formámhoz kicsit kevés lett a tészta, úgyhogy nem lett olyan szép, de tényleg isteni finom, jó állagú, és másnap is nagyon finom :-)
Szuper, nagyon örülök, hogy tetszett. Arányaiban emeld meg a mennyiséget a te formádhoz. Köszönöm a választásodat. Üdv: Évi néni
kedves Évi néni! gyakorló szakács vagyok, de sajnos a kuglóf (és egyéb kelt tészták) készítése nem az er?sségem - többször el?fordult már, hogy nem kelt meg a tészta, pedig 30 fokos süt?ben szoktam neki segíteni... sajnos nincs dagasztógépem, ezért megkérdezném, a kézzel való dagasztás is megfelel a fahéjas kuglófod esetében? ha igen, mennyi ideig dolgozzak a tésztán? válaszodat el?re is köszönöm, üdvözlettel: dorka
Kedves Dorka! Millió évig kézzel dagasztottam a kelt tésztát. Nagyon jó dolog, mert érzed minden rezdülésén, hol áll a dolog. Csak azért használok gépet, mert id?t takarítok meg vele. Azt tapasztaltam, hogy aki valamiért ódzkodik a kelt tészta készítését?l, annak nem is sikerül jól, vagy csak kevésbé. Én csapom, vágom, nem kímélem és mégis jó lesz. Ne félj t?le. Hidd el, meg lehet szeretni. Én pl. 13. éve sütök itthon kenyeret és mindig élvezem. Az nem lenne igaz, hogyha azt írnám, mindig sikerrel járok, mert sok függ az alapanyagtól is, de többségében nagy élvezetet okoz az elkészített étel. Láss hozzá, és meglátod megszereted. Sok sikert kívánok hozzá. Üdvözlettel: Évi néni
kedves Évi néni! nagyon köszönöm a biztatást. ?szintén remélem, hogy a következ? kísérletnél (általában vasárnaponként házi kiflit sütök a páromnak, de múlt héten az sem "jött fel") az önbizalom fog gy?zni, nem a félelem. az alapanyagokra mindig nagyon odafigyelek, minden esetben min?ségi és friss termékeket használok, bár a mai m?anyag világban ez egyre nehezebb:( remélem, egyéb fennakadások esetén is kereshetlek téged, mint a nosalty egyik legstabilabb szakácsát. szép délutánt kívánok, üdvözlettel dorka
Kedves Dorka! Köszönöm a bizalmadat. Természetesen bármikor szívesen segítek amiben csak tudok. Keress bátran. Üdv: Évi néni
Mekkora a forma amibe ezt az adagot sütni kell?
Konkrét választ nem tudok adni, mert éppen dolgozom, de kb. 17-18 cm átmér?j? és 10-12 cm magas a süt?forma.
Kedves Évi néni! Nagyon szép a kuglóf és biztos fincsi is! Éppen ezért szeretném megkérdezni, hogy mi a t?zhely márkája, esetleg pontosan a száma is (pl. Bosch hgv 743535 h), illetve a dagasztógépé? Vásárlás elött állok, hogy én is tudjak ilyen remek sütiket sütni. :) El?re is köszönöm!!!
Majdnem az összes kuglóf receptet végignéztem az oldalról. Eddig azt sem tudtam pontosan, hogy milyen típusú tésztából, meg milyen technikával készül. Ezt a receptet próbáltam ki végül, méghozzá az alapanyagok miatt: ez a recept elfogadható mennyiség? vajat írt, kevés cukrot és mézet, stb. Most, hogy elkészítettem és már mások is megkóstolták muszájnak éreztem megírni, hogy TÖKÉLETES, NAGYON JÓ. Ezentúl is ezzel a recepttel, csak maximum más ízesítéssel fogom csinálni. Egy kis segítség lehet esetleg a többieknek: amit úgy említ a recept, hogy "fahéjas cukor" azt én 15 dkg barnacukorból + sok fahéjból (kb. 6-7 ev?kanál) csináltam. Ez a mennyiség pont elég volt ahhoz, hogy az 50x30 cm-es tésztát teljesen befedje, de vékonyan.
Kedves Frindli! Nagyon köszönöm a beszámolót. Örülök, hogy a recept elnyerte a tetszésedet. Köszönöm, hogy ki is egészítetted további információkkal. Üdv: Évi néni
Kedves Évi néni! Én is szeretnék köszönetet mondani ezért a remek receptért. Egyszer?en nagyszer?! A tésztája valami mennyei. Bevallom, hogy dagasztás közben kételkedtem, mert elég lágynak t?nt, de így jó, ahogy van - és ezért a kételkedésért utólag is elnézésedet kérem. Csupán azért merészeltem leírni, hogy ha valaki szintén így vélné, ne riadjon vissza, a végeredmény magáért beszél. Hatalmas köszönet még egyszer és jó sütögetést kívánok! Szeretettel: Mariann
Kedves Mariann! Zene füleinek. Igazán köszönöm kedves szavaidat, ?szintén, nagyon jól esik. Én pedig szeretném megköszönni, hogy ezt a receptet választottad. Mindig örömmel tölt el, ha valaki elégedett a receptjeimmel. Ölellek: Évi néni
Nekem épp most kel, de annyira feljött már fél óra után. Kicsit félek hogy túlkel. Picit még várok aztán nyújtom, mert félek hogy sok lesz az egy óra kelesztési id?...:-S
Kedves Viki! Nem egyformán kelnek a tészták. Befolyásolja, hogy milyen éleszt?t használsz, milyen lisztet, mennyi folyadék van a tésztában, milyen h?mérsékleten tartod a kel? tésztát és még millió egyéb is. Remélem ízleni fog a végeredmény.:) Üdv: Évi néni
Kész vagyok tehát a kuglóffal! Szerintem nagyon jó recept pár apróságot tennék hozzá. Nekem is csak 23 cm formám volt, kevés bele. Szóval vagy venni kell ezt a méretet vagy növelni az adagot. Nekem elég volt 40 perc kelesztés, óriásira n?tt! :-) A fahéjas cukor azért lehet így a receptbe mert ízlés kérdése. Nekem a 3 ev?kanál cukor és 3 ev?kanál fahéj kevésnek bizonyult. F?leg a cukor. A tésztába nekem csak egy ev?kanál cukor és egy tk méz került. Úgy tudom jobban feljön az éleszt?s tészta kevesebb cukorral. Inkább nyomjuk bele a töltelékbe:-) Én kicsit több vajat is kennék a tésztára, mondjuk olyan 4 dkg-t. Én teljes kiörlés? liszttel sütöttem, icipicit kevesebb folyadék kell hozzá, vagy picit több liszt. Most aztán fahéjillatban úszik a konyha és a lakás, nyammmmiiiságos
Ez a lényeg. Én csak egy ötletet adok, és lehet tovább fejleszteni. Nekem ez így a legszimpatikusabb. Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat, mert így lehet tökéletesíteni egy receptet. Jó étvágyat! Üdv: Évi néni