Nosalty Logó

Fahéjas kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Fahéjas kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A belsejébe

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Összesen 344 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A belsejébe

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Összesen 2742 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A belsejébe

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Összesen 336 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 344 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 2742 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A belsejébe

  • 2 dkg vaj (olvasztott, ezzel kenjük meg a kinyújtott tésztát)
  • 5 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál fahéj (ízlés szerint)

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, a mézet belekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.
  2. A tészta alapanyagait dagasztógépbe tesszük, és 5 perc alatt összekeverjük, majd egy órát langyos helyen letakarva kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 50 x30 cm-es téglalappá, amit megkenünk olvasztott vajjal és alaposan megszórunk fahéjas cukorral.
  4. A tésztát felhengergetjük és a kivajazott kuglófformába fektetjük úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, kört alkosson.
  5. Tetejét cukrozott tojással megkenjük, 20 percig újra kelesztjük, majd újra lekenjük.
  6. 155 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
  7. Rácsra téve kihűtjük. Porcukorral szórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 61096
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Reggelire friss süteményt akartam készíteni a családnak. Kuglófot régen sütöttem. Nem is nagyon munkaigényes, így rá esett a választás.

Hozzászólások

bakfitty

Az 5-ös pontban nem 20 percet akartál írni az újrakelesztéshez? Egyébként nagyon szép a fénykép, kedvem lenne egy cikket vágni bel?le! :-)

Évi néni

Ördögöd van, ezt elírtam, de már javítottam is , hála neked. Köszönöm, hogy figyelmeztettél. Olyan gyorsan megettük, hogy csak na. (Mit tesz egy szép forma?) Üdv: Évi néni

Tmea

Hogy hogy ebbe nem került joghurt? :-))) Gyönyör?, mintha egy festmény lenne, és biztosan mesés az íze is...:-))) Szeretettel Tímea

Évi néni

Jól látod, de helyette most van tej és tejföl. El ne gondold, hogy nem készítem el joghurttal vagy tejszínnel (az is finom és sokáig friss marad. Köszönöm a kedvességedet. Szép hosszú hétvégét! Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Csodálatos, köszönöm.:-O Éva-A.

Évi néni

Köszönöm Évi és jó pihenést kívánok! Üdv: Évi néni

Lamilla

Be kell vallanom hogy nagyon eltértem a receptt?l, mert csak alaptésztát kerestem amit telepakolhatok mindenfélével, úgyhogy nem töltöttem meg, és cukor helyett (kivéve az éleszt? felfuttatását) folyékony édesít?szert tettem bele (jó tudni hogy azzal is m?ködik) de isteni finom lett!!! Mostantól ez lesz az alaptésztám :-) Kis szépséghibája volt hogy az én formámhoz kicsit kevés lett a tészta, úgyhogy nem lett olyan szép, de tényleg isteni finom, jó állagú, és másnap is nagyon finom :-)

Évi néni

Szuper, nagyon örülök, hogy tetszett. Arányaiban emeld meg a mennyiséget a te formádhoz. Köszönöm a választásodat. Üdv: Évi néni

sedorci

kedves Évi néni! gyakorló szakács vagyok, de sajnos a kuglóf (és egyéb kelt tészták) készítése nem az er?sségem - többször el?fordult már, hogy nem kelt meg a tészta, pedig 30 fokos süt?ben szoktam neki segíteni... sajnos nincs dagasztógépem, ezért megkérdezném, a kézzel való dagasztás is megfelel a fahéjas kuglófod esetében? ha igen, mennyi ideig dolgozzak a tésztán? válaszodat el?re is köszönöm, üdvözlettel: dorka

Évi néni

Kedves Dorka! Millió évig kézzel dagasztottam a kelt tésztát. Nagyon jó dolog, mert érzed minden rezdülésén, hol áll a dolog. Csak azért használok gépet, mert id?t takarítok meg vele. Azt tapasztaltam, hogy aki valamiért ódzkodik a kelt tészta készítését?l, annak nem is sikerül jól, vagy csak kevésbé. Én csapom, vágom, nem kímélem és mégis jó lesz. Ne félj t?le. Hidd el, meg lehet szeretni. Én pl. 13. éve sütök itthon kenyeret és mindig élvezem. Az nem lenne igaz, hogyha azt írnám, mindig sikerrel járok, mert sok függ az alapanyagtól is, de többségében nagy élvezetet okoz az elkészített étel. Láss hozzá, és meglátod megszereted. Sok sikert kívánok hozzá. Üdvözlettel: Évi néni

sedorci

kedves Évi néni! nagyon köszönöm a biztatást. ?szintén remélem, hogy a következ? kísérletnél (általában vasárnaponként házi kiflit sütök a páromnak, de múlt héten az sem "jött fel") az önbizalom fog gy?zni, nem a félelem. az alapanyagokra mindig nagyon odafigyelek, minden esetben min?ségi és friss termékeket használok, bár a mai m?anyag világban ez egyre nehezebb:( remélem, egyéb fennakadások esetén is kereshetlek téged, mint a nosalty egyik legstabilabb szakácsát. szép délutánt kívánok, üdvözlettel dorka

Évi néni

Kedves Dorka! Köszönöm a bizalmadat. Természetesen bármikor szívesen segítek amiben csak tudok. Keress bátran. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Mekkora a forma amibe ezt az adagot sütni kell?

Évi néni

Konkrét választ nem tudok adni, mert éppen dolgozom, de kb. 17-18 cm átmér?j? és 10-12 cm magas a süt?forma.

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! Nagyon szép a kuglóf és biztos fincsi is! Éppen ezért szeretném megkérdezni, hogy mi a t?zhely márkája, esetleg pontosan a száma is (pl. Bosch hgv 743535 h), illetve a dagasztógépé? Vásárlás elött állok, hogy én is tudjak ilyen remek sütiket sütni. :) El?re is köszönöm!!!

Törölt felhasználó

Majdnem az összes kuglóf receptet végignéztem az oldalról. Eddig azt sem tudtam pontosan, hogy milyen típusú tésztából, meg milyen technikával készül. Ezt a receptet próbáltam ki végül, méghozzá az alapanyagok miatt: ez a recept elfogadható mennyiség? vajat írt, kevés cukrot és mézet, stb. Most, hogy elkészítettem és már mások is megkóstolták muszájnak éreztem megírni, hogy TÖKÉLETES, NAGYON JÓ. Ezentúl is ezzel a recepttel, csak maximum más ízesítéssel fogom csinálni. Egy kis segítség lehet esetleg a többieknek: amit úgy említ a recept, hogy "fahéjas cukor" azt én 15 dkg barnacukorból + sok fahéjból (kb. 6-7 ev?kanál) csináltam. Ez a mennyiség pont elég volt ahhoz, hogy az 50x30 cm-es tésztát teljesen befedje, de vékonyan.

Évi néni

Kedves Frindli! Nagyon köszönöm a beszámolót. Örülök, hogy a recept elnyerte a tetszésedet. Köszönöm, hogy ki is egészítetted további információkkal. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! Én is szeretnék köszönetet mondani ezért a remek receptért. Egyszer?en nagyszer?! A tésztája valami mennyei. Bevallom, hogy dagasztás közben kételkedtem, mert elég lágynak t?nt, de így jó, ahogy van - és ezért a kételkedésért utólag is elnézésedet kérem. Csupán azért merészeltem leírni, hogy ha valaki szintén így vélné, ne riadjon vissza, a végeredmény magáért beszél. Hatalmas köszönet még egyszer és jó sütögetést kívánok! Szeretettel: Mariann

Évi néni

Kedves Mariann! Zene füleinek. Igazán köszönöm kedves szavaidat, ?szintén, nagyon jól esik. Én pedig szeretném megköszönni, hogy ezt a receptet választottad. Mindig örömmel tölt el, ha valaki elégedett a receptjeimmel. Ölellek: Évi néni

Törölt felhasználó

Nekem épp most kel, de annyira feljött már fél óra után. Kicsit félek hogy túlkel. Picit még várok aztán nyújtom, mert félek hogy sok lesz az egy óra kelesztési id?...:-S

Évi néni

Kedves Viki! Nem egyformán kelnek a tészták. Befolyásolja, hogy milyen éleszt?t használsz, milyen lisztet, mennyi folyadék van a tésztában, milyen h?mérsékleten tartod a kel? tésztát és még millió egyéb is. Remélem ízleni fog a végeredmény.:) Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kész vagyok tehát a kuglóffal! Szerintem nagyon jó recept pár apróságot tennék hozzá. Nekem is csak 23 cm formám volt, kevés bele. Szóval vagy venni kell ezt a méretet vagy növelni az adagot. Nekem elég volt 40 perc kelesztés, óriásira n?tt! :-) A fahéjas cukor azért lehet így a receptbe mert ízlés kérdése. Nekem a 3 ev?kanál cukor és 3 ev?kanál fahéj kevésnek bizonyult. F?leg a cukor. A tésztába nekem csak egy ev?kanál cukor és egy tk méz került. Úgy tudom jobban feljön az éleszt?s tészta kevesebb cukorral. Inkább nyomjuk bele a töltelékbe:-) Én kicsit több vajat is kennék a tésztára, mondjuk olyan 4 dkg-t. Én teljes kiörlés? liszttel sütöttem, icipicit kevesebb folyadék kell hozzá, vagy picit több liszt. Most aztán fahéjillatban úszik a konyha és a lakás, nyammmmiiiságos

Évi néni

Ez a lényeg. Én csak egy ötletet adok, és lehet tovább fejleszteni. Nekem ez így a legszimpatikusabb. Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat, mert így lehet tökéletesíteni egy receptet. Jó étvágyat! Üdv: Évi néni

Hozzávalók

A tésztához

A belsejébe

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek