Gyúrj gnocchit, és színezd meg!

Mindannyian szeretjük a gnocchit, még a legklasszikusabb fajtát is. Hát még ha vicces színekben tálaljuk!

A gnocchi az egyik legnépszerűbb olasz étel - ráadásul nem sokban különbözik a mi nudlinktól. Az alaprecept egyszerű, liszt, krumpli és só, de a krumplit kiválthatjuk édesburgonyával, céklával, vagy éppen sütőtökkel is. Így nemcsak az ízén, de a színén is változtathatunk! A Konyhafőnök Junior mai adásában a kis séfek feladata is ez volt: színes gnocchik készítése. Ha nem kedveljük a céklát vagy a sütőtököt, akkor használhatunk kurkumát vagy tintahaltintát (bár azt egy kicsit bonyolult beszerezni) a krumpligombócok megszínezéséhez. Mi most 15 szuper ötletet hozunk - színeset és simát - , hátha nektek is megjött a kedvetek a gnocchikészítéshez!

  1. 1.

    Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel

  2. 2.

    Céklás ricotta-gnocchi

  3. 3.

    Sült paprikás gnocchi

  4. 4.

    Gnocchi arrabiata

  5. 5.

    Gnocchi gruyère sajttal és tejszínnel

  6. 6.

    Babos gnocchi

  7. 7.

    Gombás-csirkés gnocchi

  8. 8.

    Gnocchi cukorborsóval és szárított paradicsommal

  9. 9.

    Fehér szarvasgombás házi gnocchi

  10. 10.

    Sajtos-baconös gnocchi

  11. 11.

    Mascarponés-gorgonzolás gnocchi

  12. 12.

    Tonhalas gnocchi

  13. 13.

    Füstölt lazacos-gombás gnocchi

  14. 14.

    Áfonyás gnocchi camembert-szósszal

  15. 15.

    Gluténmentes édesburgonya gnocchi

Itt tudhatsz meg még többet a Konyhafőnök Juniorról!

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

6 kiváló termelői piac az országban – Minden, ami finom...

Piacra járni fantasztikus program. Aki szeretne jobban belelátni egy közösség életébe, megismerne helyi termelőket és kisiparosokat, annak akár itthon, akár külföldön is kihagyhatatlan program a piacozás. Mivel már egyre többen igyekeznek tudatosan vásárolni, szezonális és lokális alapanyagokból készíteni az ételeiket, egyre több a termelői piac országszerte, ahol helyi termelők földjeiről érkeznek a legfinomabb zöldségek és gyümölcsök. Most mutatunk három vidéki és három budapesti opciót, ha te is kipróbálnád valamelyiket.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...