r
Nosalty Logó

Céklás ricotta-gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eztettem
Céklás ricotta-gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 288 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 863 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1383.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 288 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4151 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 863 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ricottát, a tojást és a sült, kihűlt céklát botmixerrel pürésítjük.
  2. Fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sózzuk, belekeverjük a parmezánt. (Bár a tészta lágy, semmiképp ne tegyünk bele több lisztet!) Eddig előre is elkészíthető, hűtőben jól elvan 1 napot.
  3. A formázáshoz egy tepsibe lisztet szórunk, két teáskanállal fél teáskanálnyi masszakupacokat halmozunk a lisztbe, aztán kézzel nudlikat csinálunk, és egy liszttel szintén megszórt tányérra rakjuk őket.
  4. A gnocchis bordázatot egy lisztbe mártott villával érjük el, de akár csigatészta-készítőn is végiggördíthetjük.
  5. A kifőzéshez felforraljuk a vizet, sót teszünk bele, majd takarékra vesszük, hogy ne essenek szét a gnocchik.
  6. Amikor feljönnek a víz tetejére, kész vannak. (1-2 perc)
  7. A kifőtt gnocchikat olvasztott zsályás vajjal leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10022
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Céklás ricotta-gnocchi
eztettem 39 recept

Igazi krumplis gnocchi készítésére én képtelen vagyok, ez már többször kiderült, úgyhogy kénytelen voltam alternatívákat keresni: ez a recept egy - végre! - jól sikerült darab. (Tapasztalat: akar még lisztet szórni az ember, mert tényleg lágy a tészta, a több liszttől viszont nagyon gyorsan lesz ehetetlen a végeredmény...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek