Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás ricotta-gnocchi

Céklás ricotta-gnocchi
Céklás ricotta-gnocchi
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi krumplis gnocchi készítésére én képtelen vagyok, ez már többször kiderült, úgyhogy kénytelen voltam alternatívákat keresni: ez a recept egy - végre! - jól sikerült darab. (Tapasztalat: akar még lisztet szórni az ember, mert tényleg lágy a tészta, a több liszttől viszont nagyon gyorsan lesz ehetetlen a végeredmény...)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ricottát, a tojást és a sült, kihűlt céklát botmixerrel pürésítjük.
  2. Fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sózzuk, belekeverjük a parmezánt. (Bár a tészta lágy, semmiképp ne tegyünk bele több lisztet!) Eddig előre is elkészíthető, hűtőben jól elvan 1 napot.
  3. A formázáshoz egy tepsibe lisztet szórunk, két teáskanállal fél teáskanálnyi masszakupacokat halmozunk a lisztbe, aztán kézzel nudlikat csinálunk, és egy liszttel szintén megszórt tányérra rakjuk őket.
  4. A gnocchis bordázatot egy lisztbe mártott villával érjük el, de akár csigatészta-készítőn is végiggördíthetjük.
  5. A kifőzéshez felforraljuk a vizet, sót teszünk bele, majd takarékra vesszük, hogy ne essenek szét a gnocchik.
  6. Amikor feljönnek a víz tetejére, kész vannak. (1-2 perc)
  7. A kifőtt gnocchikat olvasztott zsályás vajjal leöntve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 160
elküldve: 8
receptkönyvben: 257
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

céklás gnocchi, ricottás gnocchi, gnocchi krumpli nélkül, burgonyamentes gnocchi

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gkriszti
gkriszti Mon, 2014-10-06 09:37

Kedves eztettem! Valóban gyönyörű látványok, elmentve.. Köszi! Egy kérdés, ami elbizonytalanított, hogy miért van sütési hőfok és sütési idő a receptben? Köszi!
Kriszti

eztettem
eztettem / eztettem Fri, 2014-10-10 13:09

Kriszti, fogalmam sincs, hogy került oda - de ne zavarjon meg, csak gyöngyöző vízben megfőzöd és kész :)

ppppaaaa
ppppaaaa Thu, 2014-10-02 20:14

Először készítettem gnocchit. A céklát nem sütöttem, hanem főztem, lehet, hogy emiatt kevésbé volt intenzív a színe,
de az íze isteni finom lett.

picipocak
picipocak Tue, 2014-01-21 15:25

gyönyörűek! :) őszinte leírás, egyetértek veled. milyen kerítés kerül hozzá a tányérban?

Levmes
Levmes Sun, 2013-03-17 21:49

Úristen, mennyire jól néznek ki ezek a kis nyokkik!:) Imádom a céklát, annyira irracionális színeket bír kölcsönözni minden ételnek, hogy öröm nézni...köszönöm a receptet!! ;)

308
cékla 8 dkg
ricotta 25 dkg
tojás 1 db
0.5 tk
finomliszt 7 dkg
parmezán sajt 3.6 dkg