r
Nosalty Logó

Céklás ricotta-gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eztettem
Céklás ricotta-gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 863 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1383.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4151 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 863 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ricottát, a tojást és a sült, kihűlt céklát botmixerrel pürésítjük.
  2. Fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sózzuk, belekeverjük a parmezánt. (Bár a tészta lágy, semmiképp ne tegyünk bele több lisztet!) Eddig előre is elkészíthető, hűtőben jól elvan 1 napot.
  3. A formázáshoz egy tepsibe lisztet szórunk, két teáskanállal fél teáskanálnyi masszakupacokat halmozunk a lisztbe, aztán kézzel nudlikat csinálunk, és egy liszttel szintén megszórt tányérra rakjuk őket.
  4. A gnocchis bordázatot egy lisztbe mártott villával érjük el, de akár csigatészta-készítőn is végiggördíthetjük.
  5. A kifőzéshez felforraljuk a vizet, sót teszünk bele, majd takarékra vesszük, hogy ne essenek szét a gnocchik.
  6. Amikor feljönnek a víz tetejére, kész vannak. (1-2 perc)
  7. A kifőtt gnocchikat olvasztott zsályás vajjal leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10295
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Céklás ricotta-gnocchi
eztettem 39 recept

Igazi krumplis gnocchi készítésére én képtelen vagyok, ez már többször kiderült, úgyhogy kénytelen voltam alternatívákat keresni: ez a recept egy - végre! - jól sikerült darab. (Tapasztalat: akar még lisztet szórni az ember, mert tényleg lágy a tészta, a több liszttől viszont nagyon gyorsan lesz ehetetlen a végeredmény...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...