A bükki füvesember elárulja, hogyan fogyhatsz gyógynövényekkel

Ha szeretnéd a gyógynövények segítségét kérni a fogyásodban, akkor Gyuri bácsi, a bükki füvesember elárulja, mit hogyan fogyassz, hogy olvadjanak rólad a kilók.

Gyuri bácsi 90 évesen is ereje teljében van, és egy gramm felesleg sincs rajta. Persze előfordul vele is, hogy egy kicsit felszed magára, de akkor szigorú diétába kezd: kevesebbet eszik, többet mozog, és egy speciális karcsúsító teakeveréket iszik.

A bükki füvesember elárulja, hogyan fogyhatsz gyógynövényekkel

A siker titka

A bükki füvesember szerint az a legjobb, ha kombináljuk a gyógynövények hatásait. A fogyókúra alatt csökkentenünk kell a savképződést, ami azért fokozódhat, mert kevesebb táplálékot viszünk be a szervezetünkbe, ami miatt feldúsul a gyomorsav maró, éhséget még inkább növelő hatása. Itt könnyen elbukhatunk a diétában, hiszen muszáj valamit enni, ha ég a gyomrunk.

A fogyókúrás tea

A mezei katáng egy igénytelen, kora nyártól az út szélén kékellő, strapabíró kis növény, ami remekül segíti a fogyókúrádat. A mezei katáng egyébként inzulintartalma miatt a cukorbetegek gyógyíre is, hiszen ez egy olyan energiaforrás, mely nem dobja meg a vércukorszintet, és lassan szívódik fel. Savcsökkentő hatásánál fogva mérsékli az étvágyat is, tehát ő lesz a fő segítségünk a diétában. Gyuri bácsi még a fehér akácfavirág teáját javasolja, hiszen ez is csökkenti a savtermelést.

Érdemes tavasszal egy epe- és májtisztítást is elvégezni, hogy kiürüljenek testedből a méreganyagok. Bár tavaszi ébresztő méregtelenítő kúrára Gyuri bácsi inkább a Csalános teakeveréket ajánlja, azért a Karcsúsító teában is vannak tisztító gyógynövények: az aranyvessző hajtása, a gyújtoványfű, de a bodzavirág is szépen átmossa a szervezetet.

A teakeverékbe került még kukoricabibe is, mely segíti a vércukorszint, ezáltal az inzulintermelés kiegyensúlyozását.

Persze fontos hozzátenni, hogy a diétád csupán akkor lesz sikeres, ha rendszeresen mozogsz mellette, és figyelsz arra, mit eszel. A teaivás csupán támogatja a fogyásodat. A Mezei katángos karcsúsító teát maximum 12 héten át fogyasszuk, utána tartsunk 4 hét szünetet.

Forrásunk volt.


Még több a életmód:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek