Ezt készítsd el hétvégén!

Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy mindent az utolsó percre hagyunk karácsonykor. Összeállítottunk egy listát azokról az ételekről, amiknek egyáltalán nem árt pár nap pihenő

Halat sajnos csak az utolsó percben lehet sütni, a bélszín is utolsó perces, meg a lazacsteak is. Szerencsére azonban a karácsonyi menüben van jó pár étel, amit előre el lehet készíteni, és 24.én csak melegíteni vagy tálalni kell. Ha nem tudod még mit készítesz az ünnepre, akkor is érdemes belekukkantani a listába, hátha ihletet kaptok! A töltött káposztának kifejezetten jót tesz, ha pár nappal korábban elkészítitek, és minden nap átmelegítitek, a soklapos sütik csak összeérnek, és a konfitált finomságok, no meg a jófajta házi alkoholok is bőven bírják pár napig!

  1. 1.

    Töltött káposzta karácsonyra

  2. 2.

    Nagyi házi zserbója

  3. 3.

    Párolt lilakáposzta almával

  4. 4.

    Kacsa konfit

  5. 5.

    Gombával töltött dagadó agyagban sütve

  6. 6.

    Falusi kocsonya füllel és csülökkel

  7. 7.

    Hagymás-ecetes burgonyasaláta

  8. 8.

    Narancsöntet

  9. 9.

    Konfitált libacomb

  10. 10.

    Anyukám mákos és diós bejglije

  11. 11.

    Gravlax

  12. 12.

    Stefánia vagdalt 3.

  13. 13.

    Vadszilva vodka likőr

  14. 14.

    Erdélyi lucskos töltött káposzta

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!