Ezt készítsd el hétvégén!

Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy mindent az utolsó percre hagyunk karácsonykor. Összeállítottunk egy listát azokról az ételekről, amiknek egyáltalán nem árt pár nap pihenő

Halat sajnos csak az utolsó percben lehet sütni, a bélszín is utolsó perces, meg a lazacsteak is. Szerencsére azonban a karácsonyi menüben van jó pár étel, amit előre el lehet készíteni, és 24.én csak melegíteni vagy tálalni kell. Ha nem tudod még mit készítesz az ünnepre, akkor is érdemes belekukkantani a listába, hátha ihletet kaptok! A töltött káposztának kifejezetten jót tesz, ha pár nappal korábban elkészítitek, és minden nap átmelegítitek, a soklapos sütik csak összeérnek, és a konfitált finomságok, no meg a jófajta házi alkoholok is bőven bírják pár napig!

 1. 1.

  Töltött káposzta karácsonyra

 2. 2.

  Nagyi házi zserbója

 3. 3.

  Párolt lilakáposzta almával

 4. 4.

  Kacsa konfit

 5. 5.

  Gombával töltött dagadó agyagban sütve

 6. 6.

  Falusi kocsonya füllel és csülökkel

 7. 7.

  Hagymás-ecetes burgonyasaláta

 8. 8.

  Narancsöntet

 9. 9.

  Konfitált libacomb

 10. 10.

  Anyukám mákos és diós bejglije

 11. 11.

  Gravlax

 12. 12.

  Stefánia vagdalt 3.

 13. 13.

  Vadszilva vodka likőr

 14. 14.

  Erdélyi lucskos töltött káposzta

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

A friss zöldfűszerekkel való főzés 4 szabálya

Fűszerek nélkül elég unalmas lenne a főzés, ezt szerintem senki nem tagadja. A szárított ízesítők mellett pedig a friss növények az igazi nagyágyúk a konyhában. Ugyan tárolásuk kissé macerás, de minden törődést meghálálnak fantasztikus aromájukkal, ha megfelelően bánunk velük.

Lakos Benedek

További cikkek