Ezt készítsd el hétvégén!

Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy mindent az utolsó percre hagyunk karácsonykor. Összeállítottunk egy listát azokról az ételekről, amiknek egyáltalán nem árt pár nap pihenő

Halat sajnos csak az utolsó percben lehet sütni, a bélszín is utolsó perces, meg a lazacsteak is. Szerencsére azonban a karácsonyi menüben van jó pár étel, amit előre el lehet készíteni, és 24.én csak melegíteni vagy tálalni kell. Ha nem tudod még mit készítesz az ünnepre, akkor is érdemes belekukkantani a listába, hátha ihletet kaptok! A töltött káposztának kifejezetten jót tesz, ha pár nappal korábban elkészítitek, és minden nap átmelegítitek, a soklapos sütik csak összeérnek, és a konfitált finomságok, no meg a jófajta házi alkoholok is bőven bírják pár napig!

  1. 1.

    Töltött káposzta karácsonyra

  2. 2.

    Nagyi házi zserbója

  3. 3.

    Párolt lilakáposzta almával

  4. 4.

    Kacsa konfit

  5. 5.

    Gombával töltött dagadó agyagban sütve

  6. 6.

    Falusi kocsonya füllel és csülökkel

  7. 7.

    Hagymás-ecetes burgonyasaláta

  8. 8.

    Narancsöntet

  9. 9.

    Konfitált libacomb

  10. 10.

    Anyukám mákos és diós bejglije

  11. 11.

    Gravlax

  12. 12.

    Stefánia vagdalt 3.

  13. 13.

    Vadszilva vodka likőr

  14. 14.

    Erdélyi lucskos töltött káposzta

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Tepertőkrém villámgyorsan

Ha szeretitek a tepertőt és a tepertőkrémes dolgokat, akkor készítsetek házi tepertőkrémet 5 perc alatt. Alig pár dolog kell csak hozzá, a jó minőségű tepertő (legyen az kacsa, liba ...

Tepertős shortbread

A skótok vajas kekszét a magyar tepertőkrémmel ötvözve születtek meg ezek a fantasztikusan finom és omlós aprósütemények, amik magukban is ellenállhatatlanok, de megtöltve még ...

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...