Ezek az ételek segítenek a koncentrálásban, ha home office-ban dolgozunk

Ha azt érezzük, hogy nem vagyunk képesek fókuszálni az otthoni munkavégzés során, ezeket az ételeket jegyezzük meg magunknak.

Mint minden szervünkre, az agyunkra is hat az, hogy mit viszünk be a táplálkozással a szervezetünkbe. Az étkezés a bőr állapota mellett nemcsak a testsúlyunkra, a fizikai közérzetünkre, de a mentális állapotainkra is hatással van. Ennek egyik negatív - és igen egyértelmű - megnyilvánulása, ha nem eszünk semmit, leesik a vércukrunk, és úgy próbálunk gondolkodni: nehezen megy.

via GIPHY

Vannak úgynevezett brain foodok, azaz "agyételek", melyek elősegítik a koncentrálást, és megelőzik, hogy szellemileg elfáradjunk, ha ilyen típusú munkát végzünk. Ha tartósan jót akarunk tenni a fizikai állapotunk mellett a kognitív képességeinknek is, akkor minél kevesebb cukrot és készételt fogyasszunk, és igyekezzünk minden nap enni valamennyit az agyserkentő élelmiszerek csoportjából is.

Ezek közül a legerősebb hatással bíróak:
  1. Avokádó
  2. Áfonya
  3. Mogyoró
  4. Kurkuma
  5. Szójabab
  6. Étcsokoládé
  7. Kávé
  8. Dió
  9. Brokkoli
  10. Hal

Ha a felsorolt élelmiszerekből minden nap eszünk egy keveset, biztos, hogy nem fáradunk el olyan hamar a számítógép előtt, de a testünknek, illetve az alakunknak sem ártunk vele. Nyilván ezek közül a koffeinnek van a leginkább erős hatása, mely a kávé mellett a csokiban is megtalálható, a koffeinnel viszont nem helyettesíthetőek azok a zsírok, melyek az olajos magvakban megtalálhatóak, sem az antioxidánsok, melyeket viszont a gyümölcsök tartalmazzák.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...