Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

9 élelmiszer, melyeket egyes országok betiltottak

Egészen meglepő, hogy egyes országok miket be nem tiltanak, ha élelmiszerről van szó.

1. Kinder-tojás

Az USA-ban nem lehet Kinder-tojást venni, merthogy elvileg a kisgyerekek lenyelhetik. Olyannyira tartanak ettől a derék amerikaiak, hogy magas pénzbírsággal sújtják, aki mégis behoz ilyesmit az országba.

2. M&M's

Az M&M's Svédországban azért nem kapható, mert náluk van egy nagyon hasonló kinézetű édesség is a hatvanas évek óta, a Marabou, aminek gyártói beperelték az M&M's gyártóját, így az 2016 óta nem árusítható.

3. Libamáj

Indiában a libamáj lett betiltva, mert az állatokat tömni kell ahhoz, hogy hatalmas, zsíros májuk legyen. Az indiaiak persze egyébként sem esznek sok húst, így náluk ez nem akkora veszteség, majd akkor lepődünk meg, ha a franciák is lemondanak róla.

4. Ketchup

A franciák viszont a ketchupot tiltották be az iskolákban, mondván, hogy túl cukros,és egyébként is igénytelen élelmiszer. Hetente egyszer viszont engedélyezik a fogyasztását, de csakis sült krumpli mellé.

5. Rágógumi

A szingapúriak a rágógumit tartják annyira taszítónak, hogy be is tiltották. Csak terápiás célokra kifejlesztett rágógumit lehet kapni, méghozzá a patikákban. Amit pedig végképp utálnak: ha valaki eldobja az utcán. Ezt nem kevesebb, mint ezer dollár nagyságrendű büntetéssel sújtják!

6. Nyers tej

Nálunk lehet a piacon nyers tejet venni, de Skóciában, Ausztráliában és Kanadában betiltották. Kanada olyan szigorú a tejtermékkel, hogy még egyes sajtok árusítását is betiltotta: nem lehet például camembert-t és parmezánt venni, mert tartanak a tejtől, amiből előállítják.

7. Marmite

A britek kedvenc kenyérfeltétét a dánok tiltották be. Ennek pontos okát nem tudni, de esélyes, hogy nem a növényi paszta furcsa íze miatt történt, hanem mert tartanak a hozzáadott „vitaminoktól”, melyek megtalálhatóak a Marmite-ban.

8. Mák

Nálunk teljesen normális dolog mákot enni, még főtt tésztára is rátesszük. Egyes arab országokban, mint például az Egyesült Arab Emirátusokban és Szaúd-Arábiában, illetve Szingapúrban és Taiwanon a mák drognak számít, mert ópiátokat tartalmaz, igaz, elenyésző mennyiségben.

9. Norvég lazac

Ezt a finomságot az oroszok tiltották be, mondván, hogy legalább tízszer annyi nehézfémet tartalmaz, mint a saját lazacuk. Azért nem lepődnénk meg, ha az ezt igazoló kutatások Oroszországban készültek volna, némi jellegzetes részlehajlással az orosz ipar védelmében.

Ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!