Így csomagold el a salátád, hogy ne legyen másnap szomorúan szottyos

Előre elkészített ételekkel rengeteg időt spórolhatunk egy sűrű munkanapon, amikor épp csak arra van pár percünk, hogy elővegyünk egy doboznyit a hűtőből. De vannak fogások, amik sajnos csak frissen jók. Ilyen a saláta is.

Egy előre elkészített saláta ugyan jó ötletnek tűnhet, ha gyors és egészséges ebédet szeretnénk vinni az irodába. Érdemes azonban átgondolni, hogyan tesszük el az ételt, mert a tároláson múlik, hogy friss és élvezhető vagy elázott és szomorú lesz az előre elkészített salátánk.

Így csomagold el a salátád, hogy ne legyen másnap szomorúan szottyos

Az öntet a hibás

Akár egy éjszaka alatt is tönkre tud menni a gusztusos zöldsalátánk. Amit előző este még teljesen friss állapotban tettünk el a dobozba, másnapra összeesik, és levet ereszt. Szóval összességében egyáltalán nem lesz étvágygerjesztő.

A hiba nem a hűtőnkben vagy a dobozban van, hanem csak és kizárólag a salátaöntetben. A legtöbb dresszing tartalmaz valamilyen savas hozzávalót (pl. ecet, citromlé, joghurt), ami hosszú távon roncsolja a zöldségek szerkezetét.

Ezért, ha egy egész estét az öntetben töltenek a saláta elemei, szépen lassan összeesnek, mert a bennük lévő víz nagy része távozik belőlük.

A legegyszerűbb megoldás

Nem kell teljesen lemondanunk a saláta előre csomagolásáról, csak okosan kell eltennünk, hogy a következő nap is élvezhető legyen.

Készítsük elő a zöldségeket, és az öntetet is keverjük be. Tegyük őket külön dobozokban a hűtőbe, és csak rögtön fogyasztás előtt állítsuk össze.

Így megmarad a zöldségek frissessége, mi pedig egy finom salátát élvezhetünk ebédre, ami gyorsan elkészül, de mégis olyan, mint ha abban a percben vágtunk volna fel hozzá mindent.

Vannak persze kivételek

Egyes zöldségeket nyugodtan benne hagyhatunk a pácban: a masszívabb fajták (pl. brokkoli, karfiol, répa, retek, krumpli) hosszabb ideig is kibírják a savas környezetet. Sőt, ezeknek jót is tesz, ha egy kicsit marináljuk őket, jobban összeérnek az ízek egy ilyen salátában.

A főtt tésztát tartalmazó salátákat viszont szintén kíméljük, ugyanis ez sem állja ki az idő próbáját. Ha külön csomagoljuk a tésztát, egy kevés olajjal keverjük el, nehogy összeragadjon.

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Okos ebédötletek minden napra:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

További cikkek